Početna Vijesti Aktivnosti udruga Vatrogastvo DVD Popovača održao 125. godišnju skupštinu
DVD Popovača održao 125. godišnju skupštinu
Srijeda, 31 Siječanj 2018 14:53

dvd popovaca vKao najznačajniji dio aktivnosti provedenih tijekom protekle godine, Upravni odbor i Zapovjedništvo DVD-a Popovača su na skupštini društva istaknuli vatrogasne intervencije.

„Intervencije nismo obavljali samo u svom mjestu, već i u ostalim naseljima Grada Popovače, a odaziv članova bio je na zavidnoj razini. Svakog drugog tjedna imamo sastanak operativne postrojbe gdje se uvježbavamo i teoretski nadograđujemo što se očituje u uspješno odrađenim akcijama“ -istaknuto je u izvješću u radu za 2017. godinu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača lani je kupilo podvozje Mercedes Atego 1823 proizvedeno 2001. godine s namjerom da stavi nadogradnju za cisternu za prijevoz pitke vode, što zbog nedostatka financijskih sredstava nije uspjelo do kraja godine. „Nismo uspjeli realizirati niti nabavu navalnog vozila pa smatramo da je operativna spremnost postrojbe ozbiljno narušena budući je naše navalno vozilo staro 32 godine“- napominju iz DVD- Popovača čiji su članovi sudjelovali na organiziranim vježbama Zajednice, a u Društvu su i četiri aktivna vatrogasna suca koji su tijekom godine bili angažirani na natjecanjima različitih razina.

Mladež ženska je kao i mladež muška sudjelovala na tri natjecanja, dok su djeca nastupila na ukupno sedam natjecanja. Upravni odbor društva zahvalio je ovom prilikom voditeljima ali i roditeljima djece koji su kontinuirano pružali podršku radu Društva. Članovi su aktivno sudjelovali u brojnim manifestacijama na području Grada Popovače te sudjelovali u hodočašću Hrvatske vatrogasne zajednice u svetište Marija Bistrica.

Na skupštini je također istaknuta odlična suradnja sa bratskim društvima Duga Resa, Črnomelj i Belec kojima je ovom prilikom uručen i prigodni poklon. Za višegodišnji angažman u društvu, DVD Popovača je svojim članovima dodijelio spomenice i priznanja.

Kada je riječ o Planu rada za iduću godinu, pored ostalih se aktivnosti ističe i nastavak gospodarske djelatnosti što se prije svega odnosi na prijevoz vode.

Među brojnim gostima ovogodišnje skupštine DVD-a Popovača, okupljene su pozdravili i gradonačelnik Josip Mišković te predsjednik Gradske Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.