skupština vatrogasna zajednica 22 mZvonimir Kondres i sljedeće će četiri godine obnašati dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Popovača, kao što će istom i dalje zapovijedati Željko Ovčar- odlučeno je to na ovogodišnjoj redovnoj izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Popovače.

Vatrogasna zajednica kroz 14 članica okuplja oko 1400 članova, od toga 180 operativnih članova i 320 djece i mladeži.
„Zajednicu čini 14 dobrovoljnih društava koja pokrivaju 13 naselja Grada Popovače. Imamo tri stožerna DVD-a s područjima odgovornosti te deset DVD-a s područjem djelatnosti. Svi DVD-i imaju potrebnu opremu koja je propisana po Zakonu za gašenju požara, svi interventni vatrogasci imaju liječnička uvjerenja i osiguranje, a osnovni cilj ove zajednice je razvoj i unapređivanje zaštite od požara u skladu s tehničkim razvojem i osposobljavanjem vatrogasaca i pučanstva. Od vozila posjedujemo 11 kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, pet navalnih vozila, dvije auto cisterne koje su dosta stare i u lošem stanju, dva vozila za tehničke intervencije s alatom, četiri zapovjedna vozila - dvije Škode Octavie, također s alatom za lakše tehničke intervencije, kao i traktorsku cisternu, ukupno 26, također posjedujemo motorne pumpe kapaciteta 600 – 1200L/min, ukupno 13.
Rad Vatrogasne zajednice odvijao se po donesenim planovima. Sudjelovali smo na skupštinama i proslavama DVD-a i Vatrogasnih zajednica. Organizirali smo proslavu sv. Florijana s DVD-om Podbrđe, kao i što smo održali 17. kup djece i mladeži Antun Brlaković.
Što se tiče natjecateljskih desetina iz Vatrogasne zajednice, ne možemo se baš pohvaliti brojem, jer nažalost imamo svega tri ekipe iz Donje Gračenice u kategoriji odraslih, tri ekipe mladeži - od toga dvije u Voloderu i jednu u Popovači, dok u kategoriji djece imamo desetak ekipa. Njihovim radom i rezultatima relativno smo zadovoljni, nekada su dobri, a nekada slabiji. Nismo zadovoljni što nemamo u svim selima ekipe djece, no ponosni smo na rad sa djecom u Potoku, Voloderu, Popovači, Gornjoj i Donjoj Gračenici, povremeno i u Donjoj Vlahiničkoj" - naglasio je predsjednik VZ-a Zvonimir Kondres u okviru svog osvrta na rad Zajednice u protekle četiri godine.
Također, na ovoj skupštini jednoglasnom odlukom svih delegata skupštine povelja počasnog člana zajednice dodijeljena je Nenadu Radojčiću, direktoru tvrtke Vatropromet iz Zagreba te dugogodišnjem poslovnom partneru, donatoru i velikom prijatelju VZG-a Popovača.
Među brojnim gostima čestitke na dosadašnjem te uspjeh u daljnjem radu novoizabranom vodstvu i članovima Zajednice poželio je i gradonačelnik Josip Mišković, kao i ostali brojni gosti.