dvd donja vlahinicka mNa ovogodišnjoj, izbornoj skupštini DVD-a Donja Vlahinička za predsjednika Društva ponovno je izabran Dražen Kocet, a za zapovjednika Stjepan Buden.


„U svojoj 61 godini rada i djelovanja možemo izraziti zadovoljstvo što smo uspješno odradili još jedan period, u okviru mogućnosti koje su nam stajale na raspolaganju"- istaknuo je predsjednik DVD-a Dražen Kocet.
Ovo društvo inače broji 59 aktivnih članova koji su, kako je naglašeno, ovisno o mogućnostima, dali i svoj različit doprinos tijekom godine. Njihove aktivnosti bile su prije svega usmjerene na provedbu kvalitetne protupožarne zaštite i preventive. Tijekom godine redovno su se održavale vježbe i provjera spremnosti ljudstva kao i provjera ispravnosti opreme i sredstava kojima Društvo raspolaže. „Imali smo i jednu intervenciju u selu gdje je uslijed udara groma došlo do zapaljenja gospodarskog objekta. Intervenciji smo pristupili sa osam naših interventnih članova i šest ostalih te tom prilikom dokazali složnost i spremnost na pomoć susjedu u nevolji što i jest osnovna zadaća i smisao postojanja DVD-a"- rekao je Kocet te podsjetio kako je u 2016. godini društvo uz prigodan program obilježilo jubilarnu, 60. obljetnicu.
Kada je riječ o natjecateljskom dijelu, Društvu i dalje problem predstavlja sastavljanje bar jedne ekipe djece kako ne bi potpuno nestalo ono što je godinama njegovano. U tom se smislu nadaju kako će predstojeće razdoblje biti za njih uspješnije. „I samo izvješće za proteklo četverogodišnje razdoblje ne razlikuje se bitno od ovog za 2016. Perjanica našega rada oduvijek je bio rad sa djecom koji se unazad 20 godina isticao po odličnim rezultatima pa se tako prisjetimo i prvog mjesta na županijskom natjecanju u Sunji 2013. kojeg su osvojila naša djeca u tada čak mješovitoj desetini"- podsjetio je Kocet te ovom prilikom upozorio na potrebu ulaganja u sanaciju krova i podova Vatrogasnog doma te nabavku novih stolova i stolica.
Gradonačelnik Josip Mišković je pozdravljajući okupljene naglasio kako će Grad Popovača zasigurno i dalje osiguravati sredstva za sve neophodne potrebe ovog mjesnog odbora, pa tako i za izražene intervencije na ovom objektu.