Početna Vijesti Aktivnosti udruga Vatrogastvo DVD Donja Jelenska slavi 110. godinu postojanja
DVD Donja Jelenska slavi 110. godinu postojanja
Utorak, 28 Ožujak 2017 09:29

dvd donja jelenska 7 mDVD Donja Jelenska proteklog je vikenda održao svoju izbornu godišnju skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Josip Horčićka, a za zapovjednika Nikolina Draminac.

„DVD Donja Jelenska ove godine slavi 110. godinu postojanja te je ujedno i jedina udruga u mjestu. Bilo je razmišljanja o gašenju društva, ali selom dominiraju stari objekti, velike površine poljoprivrednih zemljišta, kao i poljoprivrednih strojeva te su to neki od glavnih razloga zbog kojih smo odlučili ostaviti društvo aktivnim. Na sreću požara nije bilo u prošloj godinu, no prate nas poplave tijekom kojih vatrogasci sudjeluju u akcijama spašavanja mjesta od vode. Oprema koju imamo dovoljna je za naše potrebe, no voljeli bi da se izvrši reparatura cisterne. Ciljeve ne uspijevamo realizirati, što zbog manjka ljudi, što zbog nedovoljno financija" – objasnili su iz DVD-a Donja Jelenska.
Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimir Kondres pohvalio je sudjelovanje članova DVD-a u aktivnostima oko obrane mjesta od poplava te je ujedno i uručio priznanja za desetogodišnji rad Loreni Dravinac, Karolini Horčićka i Denisu Videcu.
Svima je čestitao i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković koji je naglasio zadovoljstvo opstajanjem društva. „Drago mi je da vatrogasno društvo i dalje postoji u Donjoj Jelenskoj, kao što mi je i drago što ovdje vidim djecu. Svjestan sam da su poplave i dalje veliki problem za sve mještane, ali nadam se da ćemo ga izgradnjom nasipa vodotoka Donja Vlahinička riješiti" – poručio je Mišković.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.