dvd voloder mNa 124. godišnjoj skupštini DVD-a Voloder ukratko je predstavljen osvrt na rad društva kroz protekle četiri godine.


Za predsjednika je ponovno izabran Zvonimir Kondres, za dopredsjednika Vladimir Molnar, dok će dužnost zapovjednika u predstojećem mandatu obavljati Mario Hospođuk a dozapovjednice Ines Jakovljević.
DVD Voloder je tijekom mjeseca svibnja posvećenog zaštiti od požara, sudjelovao u proslavi sv. Florijana te održavao pojačano motrenje i vježbe s intervencijskom desetnom, a također aktivno sudjelovao i u organizaciji Kupa Antun Brlaković u Popovači.
„Rad u 2016. godini posebno je bio usmjeren na djecu i mladež. Možemo se pohvaliti da naš DVD jedini broji četiri ekipe djece i mladeži unutar Vatrogasne zajednice te sudjeluje na natjecanjima na području Grada Popovače, Sisačko- moslavačke županije pa i šire. Izborivši odlične rezultate, djevojčice su sudjelovale na natjecanjima u Petrinji, Odranskom Obrežu, Potoku, Donjoj Gračenici, Banovoj Jarugi i Voloderu, a dječaci u Popovači, Petrinji, Odranskom Obrežu, Potoku, Donjoj Gračenici, Banovoj Jarugi i Voloderu. Novonastala ekipa muške mladeži nastupila je u Popovači, Petrinji, Potoku, Ježevu i Banovoj Jarugi, a ženska mladež u Petrinji, Potoku, Ježevu i Banovoj Jarugi"- naglašeno je u izvješću o radu. Vodstvo DVD-a uputilo je srdačnu zahvalu djeci i voditeljima na uloženom trudu te podsjetilo kako je društvo u rujnu održalo Memorijal Molnar- Dolenčić na kojem se natjecalo 12 ekipa djece.
DVD Voloder sudjelovao je i u svim vježbama požarnog rajona odnosno Vatrogasne zajednice Grada Popovače te proveo mnoge aktivnosti usmjerene na prevenciju i zaštitu od požara. U okviru ovog izvještajnog razdoblja, članovi su intervenirali ukupno 20 puta i sve su akcije uspješno odrađene. Kako su napomenuli, u ova aktualna vremena je, nažalost, ostao vrlo mali broj ljudi koji su spremni žrtvovati svoje vrijeme i materijalna sredstva za boljitak dobrovoljstva i stoga ih je potrebno posebno čuvati. Bila je ovo prilika i da se podsjeti na priču o tome tko su zapravo vatrogasci i kako su oni stvoreni, istaknuvši da „vatrogasci nisu anđeli niti heroji, oni samo rade posao anđela sa duhom heroja".
Ovogodišnju skupštinu DVD-a Voloder pozdravili su, među brojnim gostima, i zamjenik gradonačelnika Dragan Šarčević te predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko- moslavačke županije Mijo Brlečić. Za višegodišnji aktivan rad u društvu, članovima su uručena priznanja i plakete.