DVD Gornja Jelenska 4 m„DVD Gornja Jelenska, kao članica Vatrogasne zajednice Grada Popovača, djeluje u okviru požarnog područja Popovača sukladno Planu zaštite od požara Grada Popovača te broji ukupno 77 članova od čega 35 članova s pravom glasa.

Djelovanje te naše sudjelovanje tijekom 2016. godine možemo ocijeniti poluuspješnim, jer mnoge ciljeve i radne zadatke koje smo zadali sami sebi nismo obavili, što zbog objektivnih situacija, što zbog slabije aktivnosti i organizacije.
Tijekom godine održane su radne aktivnosti čišćenja terena i poligona za uvježbavanje te radne akcije čišćenja i uređenja spremišta.
Društvo je aktivno učestvovalo povodom Ivanjskog krijesa te osiguranja istog. Što se tiče vatrogasnih intervencija imali smo ih tri, od toga dva požara otvorenog prostora te jedno ispumpavanje vode iz podruma. Moramo istaknuti da smo sve intervencije izvršili izuzetno profesionalno i u najkraćem mogućem vremenu pristupili u pomoć našim građanima. Moramo isto tako istaći s dubokim žaljenjem da je djece u našem mjestu sve manje te tako i sve teže popunjavamo perjanicu našeg Društva, našu djecu, za rad i natjecanje u Društvu. Tako tijekom 2016. godine po prvi puta nismo imali ekipa djece na natjecanjima te iskreno žalimo zbog toga. No, na sastanku Upravnog odbora predložili smo da u novom razdoblju Ivica Rogić preuzme brigu oko djece te ćemo mu pomoći da pokušamo djeci vratiti želju za radom u Društvu, a istovremeno nadamo se stvoriti ljude koji će sutra preuzeti rad i očuvanje ovog Društva. S ponosom možemo istaći da i dalje uspijevamo održavati i urediti naše vozilo za gašenje FAP koje i dalje uredno registriramo" – stoji u Izvješću o radu za 2016. godinu Upravnog odbora DVD-a Gornja Jelenska.

Završivši s izvješćima za prošlu godinu, skupština je razriješila staro rukovodstvo i izabrala novo. Tako je novi predsjednik Društva Ivica Pančić, a njegov zamjenik Antun Horvat. Osim njih, novu ulogu su dobili i Dario Lidmila, kao zamjenik zapovjednika te Hrvoje Horvat, kao spremištar.
Nakon podijele priznanja, skupštinu su pozdravili gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković i predsjednik VZ Grada Popovače Zvonimir Kondres.