dvd struzec mProteklu godinu u radu DVD-a Stružec obilježio je značajan porast prihoda kao i broja zaposlenih.


„Osvrčući se na rad društva u 2016. godini možemo istaknuti kako je poslova ponekad bilo i više nego li smo mogli samostalno odraditi, te smo bili prisiljeni angažirati podizvršitelje. Kvaliteta našeg rada prepoznata je od strane korisnika te smo, usprkos snažnoj konkurenciji na tržištu, uspjeli povećati broj djelatnika za čak 50% tako da naša vatrogasna postrojba sada broji ukupno njih 159 na poslovima profesionalnog vatrogasca odnosno vatrogasca- vozača"- istaknuto je u Izvješću Upravnog odbora društva. Prioritet u radu DVD Stružec stavlja na zadržavanje postojećih ugovora, aktiviranje timova za pronalaženje novih poslovnih partnera te ugovaranje poslova iz domene operativnog i preventivnog djelovanja odnosno servisa vatrogasnih aparata i instalacija. Sva sredstva koja ostvari kao dobit, društvo ulaže u nabavku vatrogasne opreme i tehnike. „Krajem prošle godine na natječaju smo dobili poslove i u Rafineriji nafte Rijeka gdje smo sada prisutni sa 36 djelatnika i jednim specijalnim vozilom. Pokrenuli smo projekt kupnje zemljišta i izrade projektne dokumentacije za izgradnju novog vatrogasnog operativnog centra te smo, uz pomoć Grada, izradili dokumentaciju za nadogradnju velike garaže. Inicirane su i aktivnosti usmjerene na iznajmljivanje bivše vatrogasnice INE d.d. koju bi DVD koristio kao privremeni smještaj. „Budući novi Plan zaštite od požara preporuča osnivanje Javne vatrogasne postrojbe Grada Popovače, naše društvo kao nositelj organizacijskih i drugih aktivnosti u ovom djelokrugu, priprema svoje akte sa navedenim planovima te će se izvršiti korekcije usklađenja Statuta sa prijelaznim aktima JVP koja bi bila stacionirana u Strušcu"- istaknuli su članovi Upravnog odbora društva.
Ovogodišnja skupština bila je prilika za uručivanje priznanja članovima za višegodišnji aktivni angažman u radu DVD-a Stružec, a izabran je i novi Upravni odbor. Za predsjednika je ponovno imenovan Josip Šambar, za dopredsjednika Stjepan Bertina, za zapovjednika Mario Idžan a za tajnika Mario Čehulić.
Čestitke vodstvu i čalnovima DVD-a Stružec na uspješnim rezultatima uputili su na skupštini, među ostalim gostima, predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres kao i gradonačelnik Josip Mišković. „Vi ste izniman primjer kako vatrogastvo, pored svoje humanitarne djelatnosti, može biti i snažan gospodarski subjekt. Grad je svih ovih godina podržavao Vaše ideje, pa tako i ovu inicijativu osnivanja Javne vatrogasne postrojbe koju ćemo, uvjeren sam, zajednički uspješno realizirati"- rekao je gradonačelnik Josip Mišković.