dvd npb mNa ovogodišnjoj skupštini DVD-a Neuropsihijatrijske bolnice Popovača predstavljen je osvrt na rad društva u 2016. godini, ali i u proteklom mandatnom razdoblju. Kako je istaknuto, društvo je ispunilo Plan rada kroz sve aktivnosti koje su uspješno provedene.


Predsjednik DVD-a Rizo Mešić podsjetio je kako društvo broji 51 člana, te je registrirano kao društvo u gospodarstvu. „Dio operativnih vatrogasaca imaju posebna zaduženja po objektima, dok su u svakodnevnoj provedbi mjera iz plana zaštite od požara uključeni i osposobljeni vatrogasci što se potvrdilo učinkovitom mjerom tijekom izbijanja dva požara protekle godine koja su odmah ugašena čime su spriječene ozbiljnije posljedice"- naglasio je Mešić dodajući da je društvo redovito nastavilo održavati radne akcije i vježbe te je sudjelovalo na 32. susretima vatrogasaca Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske u bolnici Sv. Ivan Jankomir, kao i u svim aktivnostima gradske Vatrogasne zajednice. Kao jedna od najznačajnijih provedenih aktivnosti tijekom protekog mandatnog razdoblja istaknuta je organizacija 31. susreta vatrogasaca VZZH u popovačkoj Bolnici 2015. godine kada je društvo ugostilo 180 sudionika. „Kroz ovaj period oformili smo i žensku ekipu za natjecanje koja se na takmičenjima VZZH pokazala vrlo uspješnom, a s ponosom možemo zaključiti i da je naš DVD iznimno kvalitetno opremljen"- rekao je Rizo Mešić koji je na ovogodišnjoj izbornoj skupštini ponovno izabran za predsjednika DVD-a NPB Dr. Ivan Barbot. Za dopredsjednicu je imenovana Renata Kovačić, a za zapovjednika Rifet Hasak.
DVD NPB Popovača na skupštini je podjelom prigodnih priznanja izrazio zahvalnost za aktivni angažman višegodišnjim članovima društva te je počasnim članom imenovao Branka Kosara. Pored ostalih gostiju, čestitke na uspješnom radu članovima su uputili gradonačelnik Josip Mišković te zapovjednik VZ-a Grada Popovače Željko Ovčar.