sv florijan mTradicionalnim postrojavanjem na središnjem gradskom trgu započeo je ovogodišnji program obilježavanja blagdana sv. Florijana, Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca.


Uslijedio je vrlo zapaženi defile vatrogasnih vozila kroz uži centar i kružni tok Popovače, a potom i prijem predsjednika i zapovjednika dobrovoljnih vatrogasnih društava odnosno Vatrogasne zajednice kod gradonačelnika i njegovih suradnika.

sv florijan1

sv florijan2

sv florijan3
Čestitajući vatrogascima njihov dan, gradonačelnik Josip Mišković uputio im je riječi zahvale za njihov angažman i doprinos sigurnosti građana i njihove imovine. „Vatrogasci predstavljaju iznimno značajnu kariku i u svim ostalim segmentima društvenog života na ovom području, a sve više postaju prepoznatljivi i po svojoj važnoj ulozi u gospodarskim aktivnostima. Svaku pohvalu zaslužujete i u pogledu vašeg aktivnog rada sa djecom i mladima"- rekao je gradonačelnik Josip Mišković.sv florijan4

sv florijan5

sv florijan8

sv florijan9

sv florijan6
Domaćin središnjeg programa proslave sv. Florijana tradicionalno je bilo Podbrđe gdje je održano svečano misno slavlje koje je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Mato Draganović. U ime organizatora okupljene vatrogasce i mještane  pozdravio je predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres, a druženje je nastavljeno uz domjenak kojeg je organiziralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Podbrđe.

Uz zahvalu za sve napore koje čine u okviru svojih preventivnih akcija i intervencija te ostalih aktivnosti, vatrogasce s područja Grada Popovače na njihovoj je središnjoj proslavi blagdana sv. Florijana pozdravio župan Ivo Žinić.

sv florijan10