dvd struzec mTemeljem zakonske obaveze, a sukladno Planu i procjeni ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija Grada Popovače, DVD Stružec je 30.04.2016. godine izveo simuliranu Vježbu spašavanja unesrećene osobe sa visokoga objekta tvrtke Sano u Popovači.


Vježba je u potpunosti izvedena prema relevantnim propisima pridržavajući se svih sigurnosnih mjera iz struke. „Navedena vježba je evidentirana kod Centra 112 te najavom kod PU Sisačko- moslavačke. U vježbi su korištena dva navalna vozila, zapovjedno vozilo, vatrogasno vozilo za prijevoz ljudstva, cisterne sa velikom zapremninom vode, te specijalno vatrogasno vozilo auto platforma SIMON s ljestvama i košarom za spašavanje ljudi na većim visinama. Ovo specijalno vozilo je uključeno u vozni park DVD-a Stružec ne tako davno i omogućuje spasilačke i protupožarne radnje na visini iznad 34 metra. Doseg ljestvi je 36 metra. Na košari se nalazi i mlaznica za kombinirana djelovanja standardnog i raspršujećeg mlaza, protoka od 3800l/min - naravno uz pratnju cisterne"- stoji u izvješću DVD-a Stružec.dvd struzec1

dvd struzec3

dvd struzec2
Dok je interventna ekipa postavila vodenu liniju u sami objekt i probijala se do unesrećene osobe na visinu četvrtog kata, vatrogasci su pored visokog objekta postavili i usidrili vatrogasnu auto-platformu i preuzeli povrijeđenu osobu kroz otvore na objektu te je sigurno i prizemljili kako bi je Hitna medicinska pomoć uputila na daljnju obradu u obližnji medicinski centar.

dvd struzec4
Ovu vježbu je pored zaposlenika Sana, popratio i gradonačelnik Josip Mišković te predstavnik VZG Popovača kao i prisutni gosti odnosno okolno stanovništvo. „Dakako nakon uspješno odrađene vježbeuslijedila je i sama analiza iste od strane nazočnih vatrogasnih zapovjednika. P o završetku službenog dijela uslijedio je i onaj neformalni uz druženje"- zaključuju članovi DVD-a Stružec.

dvd struzec5