dvd osekovo mNa godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Osekovo izvješće o radu društva u prošloj 2015. godini podnio je predsjednik DVD Osekovo Marijan Lončarević istaknuvši organizaciju taktičke vatrogasne vježbe na rijeci Lonji koju je to društvo organiziralo.


"Na vježbi koja je ocijenjena uspješnom sudjelovala su društva Vatrogasne zajednice Grada Popovača, a nakon vježbe nastavljeno je druženje vatrogasaca s našeg područja. U prošloj godini uz pomoć Grada Popovača priključili smo električnu energiju i vodovodnu mrežu na naše vatrogasno spremište, održali smo godišnju skupštinu i radili na preventivi zaštite od požara. Ostvarili smo prihode od 8.400 kuna čemu smo prilagodili i izdatke koji su iznosili oko 8.000 kuna"-istaknuo je Lončarević..
U planu rada za 2017. godinu naglašena je potreba odazivanja na sve akcije gašenja požara, aktivan rad na osposobljavanju vatrogasaca, provođenje preventivnih mjera zaštite od požara, održavanje opreme i objekata te po mogućnosti nabavka nove opreme.dvd osekovo 1
"Raditi ćemo i na pomlađivanju društva, prikupljanju financijskih sredstava te surađivati sa Vatrogasnom zajednicom Grada Popovača"-kazao je Lončarević.
U financijskom planu za 2017. godinu predviđeni su prihodi u iznosu većem od 15.000 kuna, a izdaci su također planirani u tom iznosu.
Nakon dodjele priznanja u pozdravnoj riječi gostiju Roman Rosavec predsjednik Mjesnog odbora istaknuo je dobru suradnju Mjesnog odbora i DVD Osekovo te naglasio kako je sigurnost zaštite od požara mještana Osekova značajno veća dok u mjestu djeluje vatrogasno društvo.
Dogradonačelnik Dragan Šarčević kazao je kako je želja Grada Popovača da DVD Osekovo nastavi još dugi niz godina s radom, a Grad će nastojati u okviru svojih mogućnosti pomoći oko kupnje opreme i drugog što je potrebno da bi društvo opstalo.