dvd npb mOdržana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Neuropsihijatrijske bolnice „dr. Ivan Barbot" Popovača.


U izvještaju o redovnom radu u protekloj godini među bitnim aktivnostima izdvojena je izrada plana zaštite od požara na temelju procjene ugroženosti zbog svrstavanja građevina na lokaciji bolnice i prilazne ceste u II A kategoriju ugroženosti od požara. Sukladno tome DVD je obvezan osigurati vatrogasna dežurstva u skladu s odredbama pravilnika o razvrstavanju građevina, građevinskih dijelova i prostora u kategorije ugroženosti od požara.

Organizirano je nekoliko radnih akcija preventivnog karaktera prilikom čega su redovno pregledavani tavanski i podrumski prostori objekata bolnice i skladišta te provedene redovne kontrole hidrantske mreže i instalacija, gdje su sve nepravilnosti uspješno uočene i otklonjene.

dvd npb 2
Među ostalim aktivnostima društva navedene su redovne edukacije za članove DVD-a s praktičnim dijelom o izolacijskim aparatima i kemijskim odijelima, sudjelovanje na međunarodnom savjetovanju iz područja vatrogastva u zdravstvenim ustanovama u Mostaru, vježbe u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Popovače te JVP Sisak i VZZH te organizacija 31. Susreta vatrogasaca VZZH gdje je DVD Neuropsihijatrijske bolnice kao domaćin ugostio brojna vatrogasna društva s ukupno 180 sudionika iz cijele Hrvatske. Posebne pohvale upućene su ženskoj i muškoj ekipi Bolnice Popovača za osvojena prva mjesta u ukupnom poretku 31. Susreta te nekoliko prvih mjesta po zasebnim disciplinama prilikom čega su domaćini odlično predstavili svoju ustanovu.

dvd npb 3

„U ime DVD-a zahvalio bih ravnateljici Marini Kovač na financijskoj, materijalnoj i drugoj pomoći koju je pružila društvu, predsjedniku i zapovjedniku Vatrogasne zajednice SMŽ Miji Brlečiću, predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimiru Kondresu, gradonačelniku Grada Popovače Josipu Miškoviću te svim članovima DVD-a Bolnice kao i ostalim službama za sav doprinos i potporu u organizaciji i provedbi susreta. U 2016. godini namjeravamo nastaviti uspješnu suradnju kako sa vatrogasnim zajednicama i društvima u provedbi redovnih aktivnosti, tako i sa lokalnom upravom u već tradicionalnom obilježavanju našeg zaštitnika sv. Florijana"- izjavio je predsjednik društva Rizo Mešić.

dvd npb 4

dvd npb 1

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Josip Mišković te je u pozdravnoj riječi zahvalio DVD-u Bolnice na dosadašnjoj suradnji, naglasivši kako će Grad Popovača nastaviti s dosadašnjim financiranjem rada društva kroz Vatrogasnu zajednicu Grada Popovače. 

"Čestitao bih DVD-u Neuropsihijatrijske bolnice na njihovim dosadašnjim uspjesima kao i dugogodišnjim članovima na zasluženim priznanjima. Smatram da je uspješna suradnja između lokalnih vatrogasnih društava od izuzetnog značaja za našu zajednicu zbog čega će Grad Popovača u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Popovače nastaviti s potporom rada vašeg društva"-izjavio je gradonačelnik Josip Mišković.

dvd npb 5

dvd npb 6