dvd struzec mNa 123. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stružec izvješće o radu društva podnio je zapovjednik DVD-a Mario Idžan te među ostalim istaknuo kako je godina unatoč krizi za društvo bila uspješna u poslovnom i financijskom smislu. 

 

"Zadržali smo postojeća radna mjesta te potpisali ugovor s INA d.d. i trenutno imamo 84 zaposlena vatrogasca. Bilo je i problema pa smo neke poslove izgubili, prisutno je neplaćanje usluga međutim mi svoje obveze izvršavamo, a tražimo i nove poslovne partnere. Sva sredstva koja ostvarimo kao dobit ulažemo u opremu i tehniku i možemo reći da smo jedino vatrogasno društvo s ovako kvalitetnom opremom u široj okolici. Radimo i na otkupu zemljišta za izgradnju novog vatrogasnog centra u Strušcu, postavili smo krovište, stavili termo fasadu te postavili videonadzor oko vatrogasne garaže zbog učestalih devastacija. Započeli smo pregovore za novi posao koji bi značio zapošljavanje novih 18 djelatnika.

Tijekom 2015. godine imali smo 6 vatrogasnih intervencija, tri tehničke, dvije na požarima manjih razmjera i jedno ispumpavanje vode"-kazao je Mario Idžan. 

dvd struzec 2

Blagajnica Vesna Tišljar izvijestila je kako su prihodi društva u prošloj godini iznosili preko devet milijuna kuna, a najveći izdaci bili su za zaposlene u iznosu od 4,7 milijuna kuna te za nabavu opreme i tehnike. U financijskom planu za 2017. godinu planiran je prihod društva u iznosu 14.610,000 kuna. U planu rada za ovu godinu tajnik DVD-a Stružec Mario Čehulić među ostalim je istaknuo provođenje mjera zaštite od požara, kupnju zemljišta za gradnju novog operativnog centra, nabavu opreme i vozila, osposobljavanje, održavanje vježbi te sudjelovanje na natjecanjima.

Nadalje su dodijeljena priznanja i odlikovanja, a u pozdravnoj riječi gostiju nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković istaknuvši kako je DVD Stružec postao zavidni privredni subjekt što je veliki uspjeh rukovodstva društva. 

dvd struzec 1

"Kao jedno od stožernih društava na području Grada Popovača DVD Stružec svoj posao obavlja kvalitetno i zadovoljni smo suradnjom te smo spremni i nadalje pomagati rad ovog značajnog vatrogasnog društva u okviru svojih mogućnosti"-kazao je gradonačelnik Mišković.