vz-mProšlu srijedu održana je redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Popovače na kojoj je izviješteno o prošlogodišnjem radu Zajednice i planovima za ovu i iduću godinu.

Predsjednik Zvonimir Kondres izvijestio je na skupštini da Zajednica okuplja 14 članica koje zajedno imaju 180 interventnih vatrogasaca opremljenih za postavljene zadaće te posjeduju liječnička uvjerenja. Također, raspolažu s 35 vatrogasnih vozila, od čega je najveći broj njih u DVD-u Stružec koji se bavi i gospodarskom djelatnošću te unazad godinu dana zapošljava 50 - 60 vatrogasaca.
"Odrađeno je 37 vatrogasnih intervencija, od čega najviše njih u Popovači i u tim prilikama su sudjelovala 202 vatrogasca" – istaknuo je Kondres.

U obranama od poplava angažirani su DVD-i Osekovo, Stružec i Voloder, a najviše su bili angažirani zapovjednik VZG-a Željko Ovčar i predsjednik Zvonimir Kondres, koji su se mijenjali na pumpama te dostavljali hranu u odsječene dijelove sela.

Na sjednici je naglašeno kako je VZG Popovača sudjelovala na svim akcijama i manifestacijama u Gradu te u organizaciji proslave Sv. Florijana primanjem kod gradonačelnika. Dodijeljeno je jedno priznanje i to vatrogascu Ivanu Šimunu, koji je ove godine najviše doprinosio radu Zajednice.

vz-1

Među brojnim pozdravnim čestitkama na uspješan rad svoju je uputio i gradonačelnik Josip Mišković, koji je istaknuo da je svaka kuna koja je uložena u vatrogastvo dobro uložena, jer je to ulaganje u sigurnost svih građana Popovače.

vz-2