Početna Vijesti Aktivnosti udruga Vatrogastvo Održana godišnja skupština DVD-a Donja Gračenica
Održana godišnja skupština DVD-a Donja Gračenica
Srijeda, 01 Travanj 2015 08:47

d.gracenica-mNa godišnjoj skupštini Upravni odbor i Zapovjedništvo DVD-a Donja Gračenica podnijeli su izvještaj o radu društva.

 

Rad DVD-a Donja Gračenica uglavnom se temelji na održavanju vatrogasnog doma i opreme, vatrogasnim natjecanjima, preventivi, vježbama i intervencijama, odrađivanju sklopljenih ugovora te na sudjelovanju u društvenom, humanitarnom i kulturnom životu mjesta i Grada. Također je naglašen završetak procedure provođenja zemljišta na kojem se nalazi vatrogasni dom u građevinsko zemljište te samim time i legalizacija doma.

„Naveli smo održavanje vatrogasnog doma i opreme jer nije odrađeno postavljanje poda u garažama što je bio planiran veći investicijski plan. Tu je nabavljeno niz sitnica koje trebaju prilikom intervencije, kao i niz drvenih kajli, greda i podupora što su izradili Stjepan i Damir Tišljar, na čemu im zahvaljujemo. Osim toga kupljene su 2 prijenosne stanice, 2 B cijevi, 3 C cijevi, 3 kombinezona, 2 naprtnjače, plućni automat za izolacioni aparat, a vršeni su i popravci pumpe i sustava za upravljanje na Magirusu"-izjavio je zamjenik zapovjednika Marijan Topolski.

„Od natjecateljskih ekipa aktivno su radili najmlađi i najstariji. Za uspješne rezultate čestitamo djeci i voditeljici Bernardi Zorko Starčić na postignutim rezultatima na 5 natjecanja u bližoj okolici , kao i njihovim roditeljima koji su ih uglavnom svuda pratili. Muška „B" ekipa je učestvovala na 7 natjecanja širom Hrvatske (od Omiša do Đakova) i uglavnom osvajala samo 1. i 5. mjesto ali je najvažnije istaknuti da smo i ove godine osvojili Kup Hrvatske gdje smo s ponosom predstavljali Gračenicu."

d.gracenica-1

Rad Zapovjedništva je temeljem preventive, održavanja opreme i vježbi te izlascima na intervencije na visokom nivou. Trenutno su zaposlene dvije osobe koje vrše svakodnevno dežurstvo za potrebe intervencija u vremenu kada najviše ljudi rade te se brinu o ispravnosti opreme vozila i doma. U 2014. godini društvo je izašlo na 15 intervencija i to: 5 požara objekta, 3 tehničke intervencije, 7 ispumpavanja vode što iz poplavljenih područja što iz podruma.

Tokom prošle godine odrađeno je i nekoliko vježbi interventne ekipe unutar društva kao i velika vježba u Strušcu gdje je DVD Donje Gračenice sudjelovao povodom obilježavanja 120. godina DVD-a Stružec. Također je održana vježba na sportskom aerodromu u Voloderu kao i sudjelovanje na obilježavanju sv. Florijana na nivou Vatrogasne zajednice i sudjelovanje u organizaciji Kupa hrvatske za djecu i mladež Antun Brlaković u Popovači.

Osim financiranja iz Proračuna Grada Popovače preko VZG Popovača, DVD Donja Gračenica je vezana ugovornim obavezama sa tvrtkama INA i STSI- tehnički servisi Pogon Moslavačka Gračenica. Radilo se na dežurstvima i osiguranju na spaljivanju plina iz vagon-cisterni za tvrtku STSI čime je ostvaren dodatni prihod koji se koristio za nabavku opreme, natjecanja i pokrivanje ostalih troškova.

„Između ostalog želimo čestitati našim članovima koji su položili za ispitanog vatrogasca a to su: Igor i Goran Božiček, Zvonimir Starčić, Dominik Fridrih i Lucija Šuto. Isto tako ovim putem zapovjedništvo još jednom zahvaljuje JVP Grada Kutine koji su nam izlazili u susret prilikom servisiranja aparata, servisa cijevi, punjenja boca za izolacione aparate, stručnu pomoć i dr.

Svu ovu aktivnost ne bi mogli sprovesti bez velike podrške Grada Popovače, gradonačelnika Josipa Miškovića i dogradonačelnika Dragana Šarčevića te podrške VZG Popovača i predsjednika Zvonimira Kondresa, stoga još jednom koristim priliku da im u ime društva najsrdačnije zahvalim, kao i svim drugim društvima na suradnji i pomoći pogotovo pri posuđivanju kombija i opreme"- zaključio je predsjednik Zdravko Brezak.

d.gracenica-2

Na skupštini su nazočili i dogradonačelnik Dragan Šarčević i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimi Kondres gdje su uputili pohvale za dosadašnji rad društva.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.