dvdosekovo-mVatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Osekovo u prošloj su se godini istaknuli sudjelovanjem u obrani od poplava u susjednom naselju Stružec te gašenjem požara na objektu u ulici Donje Selo u Osekovu.

Također, završen je proces legalizacije vatrogasnog spremišta te slijedi priključenje vode i plina. U planu rada za 2015. godinu je odazivanje na sve akcije zaštite od požara i drugih nepogoda, rad na povećanju društva mlađim članovima, rad na osposobljavanju članstva te nabavka potrebne opreme. Izmjenjen je statut društva prema novom zakonu o udrugama te je imenovan likvidator društva. Na skupštini su dodijeljena i vatrogasna priznanja i odlikovanja te su dva člana primila uvjerenje o osposobljavanju za vatrogasce.
U pozdravnoj riječi gostiju Zvonimir Kondres, predsjednik VZG Popovača istaknuo je kako su predsjednik i zapovjednik DVD Osekovo u prošle dvije godine odradili najveći dio posla.
"Ostali članovi DVD-a trebali bi se također aktivnije uključiti u rad društva, nažalost u 2013. godini bili smo zakinuti za naknade za rad na obrani od poplava, ali mi vatrogasci ne smijemo gledati na ono što je prošlo i moramo i dalje raditi na spašavanju ljudi i imovine" - kazao je Kondres.

dvdosekovo-2
Gradonačelnik Popovače Josip Mišković naglasio je kako su vatrogasci jedini na koje se možemo sa sigurnošću osloniti u slučaju požara i drugih nesreća te je svaka kuna uložena u vatrogastvo isplativa.
"Treba naći načine kako mlade privući u vatrogasna društva. Grad Popovača legalizacijom i priključkom vode i pline na domu pomaže na stvaranju što boljih uvjeta za vatrogasce, koji su uz ostale obaveze bili nazočni i na svim manifestacija koje su se odvijale u naselju Osekovo" - rekao je Mišković.

dvdosekovo-1