dvddv-mDobrovoljno vatrogasno društvo Donja Vlahinićka održalo je godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu podnio predsjednik DVD-a Dražen Kocet, istaknuvši među ostalim kako su glavne aktivnosti DVD-a bile preventiva i zaštita od požara.


"Intervencija nismo imali i nadamo se da će se tako nastaviti i dalje, iako treba reći da imamo spremnih deset operativnih vatrogasaca uz 38 pričuvnih i 29 članova mladeži. Kroz godinu smo održali vježbe i provjeru spremnosti ljudstva kao i provjeru ispravnosti opreme i sredstava s kojima raspolažemo. U natjecateljskom dijelu nastavili smo vrlo uspješni rad s desetinama djece te smo nastupili na natjecanjima djece u Popovači, županijskom natjecanju u Kutini te na prijateljskim i Kup natjecanjima u Potoku, Donjoj Gračenici i Voloderu. Od rezultata vesele dva osvojena druga mjesta na natjecanjima u Popovači i Potoku. Obilježili smo i blagdan našeg zaštitnika svetog Florijana odlaskom na postrojavanje u Popovaču i misu u Podbrđu s više naših članova" - kazao je Dražen Kocet.
U planovima rada za 2015. i 2016. godinu koji su doneseni na skupštini, između ostalog, istaknuto je provođenje svih potrebnih aktivnosti prema zakonu u vatrogastvu, kontrola i ispitivanje opreme za intervencije, nabavka opreme koja nedostaje, osposobljavanje i školovanje članstva, odazivanje na sve taktičke vježbe, pripreme za natjecanja te suradnja s mjesnim i gradskim vlastima te prijateljskim DVD-ima. U 2016. godini u planu je obilježavanje 60. obljetnice DVD-a Donja Vlahinićka.

dvddv-1
U pozdravnoj riječi gostiju predsjednik VZG Popovača Zvonimir Kondres naglasio je kako Vatrogasna zajednica nastoji popratiti događanja u DVD-ima što je više moguće.
"Treba pozdraviti rad s djecom u DVD Donja Vlahinićka, jer oni su budućnost svakog vatrogasnog društva. Financijski plan društva će se vjerojatno ostvariti, a nadamo se da će uskoro i zakoni o vatrogastvu EU preslikati i na Hrvatsku te će vatrogasna društva biti oslobođena plaćanja komunalne naknade, autocesta i drugih nameta" - istaknuo je Zvonimir Kondres, zaželjevši uspješan rad DVD-u Donja Vlahinićka.

dvddv-2