sv-florijan-mČlanovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Popovače jučer su svečano obilježili blagdan svog zaštitnika sv. Florijana.

Program obilježavanja sv. Florijana, Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca započeo je tradicionalnim prijemom predsjednika i zapovjednika dobrovoljnih vatrogasnih društava odnosno Vatrogasne zajednice kod gradonačelnika. Čestitajući vatrogascima njihov dan, gradonačelnik Josip Mišković zahvalio im je na odličnoj organiziranosti vatrogasne djelatnosti na ovom području i iznimnim zalaganjima za sigurnost građana i njihove imovine koja je ponovno dokazana i u okviru nedavne ugroženosti od poplava. „Vatrogasci se nastavljaju isticati i kroz svoj snažan angažman i doprinos u organizaciji različitih društvenih događanja na području Grada Popovače, a posebo valja naglasiti i vaš rad s mladima"- rekao je Mišković.

sv-florijan-1

sv-florijan-2

sv-florijan-3

sv-florijan-4
Postrojavanje vatrogasaca održano je u dvorištu bivšeg industrijskog kruga STSI-a odakle su se okupljeni članovi DVD-a uz defile vatrogasnih vozila uputili prema Podbrđu.

sv-florijan-5

sv-florijan-6

sv-florijan-7

Kod tamošnje kapele sv. Florijana održano je misno slavlje koje je predvodio župnik osekovačke župe sv. Ane Nedeljko Pišković, a potom je upriličena svečana sjednica povodom 80. obljetnice DVD-a Podbrđe. Predsjednik DVD-a Ivan Jakovljević podsjetio je pritom na najznačajnije trenutke koji su obilježili djelovanje društva u posljednjih 80 godina kao i na njegove zapovjednike i predsjednike.

sv-florijan-8

sv-florijan-9

sv-florijan-15

Bila je to prigoda i za zahvalu za doprinos uspješnom radu DVD-a Podbrđe koja je članovima i prijateljima iskazana kroz dodjelu prigodnih zahvalnica i plaketa. Okupljene su na sjednici kod vatrogasnog spremišta pozdravili predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres i gradonačelnik Josip Mišković.sv-florijan-16

sv-florijan-10