dvd-struzec-mDobrovoljno vatrogasno društvo Stružec održalo je godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu društva u prošloj godini podnio zapovjednik DVD Stružec Mario Idžan.

On je među ostalim istaknuo kako je prošlu godinu obilježila borba za zadržavanje postojećih radnih mjesta u DVD-u te neizvršavanje obveza plaćanja od strane korisnika njihovih usluga. Upravni odbor DVD-a uspio je dogovoriti poslove vrijedne nekoliko milijuna kuna s našom najvećom naftnom tvrtkom i njihovom tvrtkom kćeri INA Maziva d.d. te je zaposleno novih 35 ljudi čime DVD Stružec trenutno broji 50 zaposlenih vatrogasaca. Nabavljena je vatrogasna oprema za nove vatrogasce te je proširena vatrogasna garaža tako da može primiti četiri vatrogasna vozila, krov na garaži nije realiziran jer su sva financijska sredstva obzirom na proširenje poslova preusmjerena za plaće djelatnika. Vozni park društva je na zavidnom nivou, a prošle godine nabavljeno je specijalno vatrogasno vozilo voda-pjena-prah marke MAN, a nabavku je u cijelosti financirao DVD Stružec. Kupljeno je još jedno kemijsko vozilo na podvozju Steyr kapaciteta 4000 litara vode, 2000 litara pjenila i 2000 litara praha te pumpom kapaciteta 6000 litara. Započeti su pregovori za još jedan veći projekt i sklapanje tog ugovora značilo bi zapošljavanje novih 12 djelatnika čime bi prihodi društva u ovoj godini trebali prema planiranom iznositi čak 9,58 milijuna kuna te je donesena odluka o preustroju društva u profitabilnu udrugu. Na skupštini su podijeljena priznanja zaslužnim vatrogascima, a Zvonimir Kondres predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovača dodijelio je priznanje Branku Tišljaru kao najzaslužnijem za uspješan rad društva, sklapanje unosnih poslova te zapošljavanje vatrogasaca. Na skupštini su među ostalim bili nazočni i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te njegov zamjenik Dragan Šarčević, a okupljenim vatrogascima obratio se gradonačelnik Mišković istaknuvši među ostalim značaj DVD Stružec u zapošljavanju vatrogasaca u ovim teškim vremenima.

dvd-struzec-1

dvd-struzec-2
"Grad Popovača pomogao je u okvirima svojih mogućnosti u realizaciji ideje DVD Stružec, ponosan što imamo jedno društvo koje je od vatrogastva napravili velik posao, ali trebalo bi zadržati duh i 120-godišnju tradiciju dobrovoljnog vatrogastva. Kao što smo pomagali ranijih godina pomagati ćemo i ubuduće"-istaknuo je Mišković te zahvalio članovima DVD Stružec koji su pomagali kod nedavnih poplava u Strušcu i okolici.