dvd-voloder-mTijekom 2013. godine društvo je odradilo sve redovne aktivnosti utvrđene Planom rada, istaknuto je to na 121. skupštini DVD-a Voloder.


„Njegovali smo suradnju s ostalim društvima, radili na preventivi, nabavili ponešto opreme te sudjelovali u proslavama, manifestacijama i organizaciji vatrogasnih natjecanja među kojima i Kupa djece i mladeži Antun Brlaković u Popovači. Kao i proteklih godina, radili smo s djecom u dobi od šest do 12 godina te mladeži od 12 do 16 godina. Iznimno smo ponosni na naše članove koji su svoje slobodno vrijeme podarili društvu i uvježbavali djecu. Naša djeca i mladež sudjelovala je na sedam natjecanja te ostvarili zapažene rezultate"- istaknuo je predsjednik DVD-a Voloder Zvonimir Kondres podnoseći izvješće o radu društva te naglasio ponos činjenicom da ono broji 130 odraslih članova te 80-ak djece i mladih od 6 do 18 godina.

dvd-voloder-3

dvd-voloder-1
Kako je također napomenuto, u 2013. DVD Voloder evidentirao je pet intervencija i sve su odrađene uredno, izlazak je bio pravovremen i odaziv interventnih vatrogasaca kvalitetan. Članstvo DVD-a je sa pumpama 15-ak dana bilo uključeno u obranu od poplava sela Stružec, a jedna od istaknutijih aktivnosti društva bila je i organizacija memorijala Molnar- Dolenčić odnosno sudjelovanje u pripremi programa Voloderskih jeseni.dvd-voloder-4
Među ostalim brojnim gostima, ovogodišnjoj skupštini DVD-a Voloder nazočili su i gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Dragan Šarčević te predstavnici triju vatrogasnih zajednica odnosno čak 22 prijateljska društva.

dvd-voloder-5