dvd-dg-mNa izlučnom natjecanju u Varaždinu, muška A i muška B ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Gračenice izborile su nastup na Vatrogasnoj olimpijadi koja se u srpnju održava u Francuskoj.


Predsjednik društva Zdravko Brezak izrazio je zadovoljstvo ovim značajnim uspjehom istaknuvši kako je velika čast predstavljati svoju sredinu na najvećem međunarodnom natjecanju vatrogasaca. „Obzirom na uvjete u kojima smo se pripremali, a u usporedbi s ostalim natjecateljskim ekipama, ovaj je uspjeh još veći"- rekao je Brezak te istaknuo uvjerenje da će DVD Donja Gračenica na jednoj od budućih olimpijada sudjelovati i sa tri ekipe.dvd-dg-1

dvd-dg-2

dvd-dg-3
Čestitajući donjogračanskim vatrogascima na postignutom uspjehu, predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres naglasio je kako on nije slučajan, već je to odraz kvalitetnog i predanog rada. „Vatrogastvo na ovom području posljednjih godina uživa punu podršku općinskog vodstva i u prosjeku je za tu djelatnost godišnje izdvajano oko 1,5 milijuna kuna. Zbog velikih izdvajanja za nabavku opreme nažalost nismo bili u mogućnsoti dostatno vas pratiti u vašoj tradiciji natjecanja. U osam ste se godina dva puta plasirali na olimpijadu, a to se ne postiže samo tako"- napomenuo je Kondres te naglasio kako i ostale ekipe Donje Gračenice postižu vrlo zapažene rezultate.

dvd-dg-4

dvd-dg-5

dvd-dg-6
„U ime svih građana mogu izraziti ponos što naš mladi grad ima takvu vatrogasnu ekipu koja osvjetljava obraz ne samo svog naselja, već čitavog gradskog područja. Podrška u segmentu vatrogasne djelatnosti nikada se ne smije dovesti u pitanje"- zaključio je gradonačelnik Josip Mišković uputivši srdačnu čestitku svim članovima DVD-a Donja Gračenica.