skupstinavzop2013-mZvonimir Kondres i sljedeće će četiri godine obnašati dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Popovača, dok će istom zapovijedati Željko Ovčar- odlučeno je to na ovogodišnjoj redovnoj izbornoj skupštini popovačke Vatrogasne zajednice.


Pokrivajući površinu od 219 četvornih kilometara, Vatrogasna zajednica kroz 14 članica okuplja 1450 članova od toga 190 operativnih vatrogasaca te 320 djece i mladeži. „Među dobrovoljnim vatrogasnim društvima tri su središnja društva, njih 10 u C- kategoriji te jedno u gospodarstvu. Raspolažemo sa ukupno 26 vozila, a tijekom proteklog četverogodišnjeg razdoblja nabavljena su dva nova kombija Peugeot Boxer i jedno navalno vozilo marke MAN sa opremom. Članovi Zajednice radili su temeljem planova usvojenih na predsjedništvima i zapovjedništvima, opremali se i održavali tečajeve za osposobljavanje, svečano organizirali proslave blagdana sv. Florijana te vatrogasna natjecanja djece i mladeži „Antun Brlaković' koja su u prosjeku okupila stotinu ekipa čime se ubraja među najveće kupove u Hrvatskoj"- naglasio je predsjednik VZ-a Zvonimir Kondres u okviru svog osvrta na rad Zajednice u protekle četiri godine.skupstinavzop2013-1

skupstinavzop2013-2

skupstinavzop2013-4

Govoreći o natjecateljskim aktivnostima, naglasio je ponos Zajednice ekipama ženske mladeži DVD-a Popovača, djecom članovima DVD-a Voloder, Gornja Jelenska i Donja Vlahinička te seniorki i seniora te muške B ekipe iz Donje Gračenice koji ostvaruju iznimne rezultete diljem Hrvatske i inozemstva. „Žao nam je što Vatrogasna zajednica nije bila u mogućnosti snažnije ih podržati budući nam je prioritet nabava vatrogasne opreme i tehnike"- rekao je Kondres te podjetio kako Zajednicu na natjecanjima uspješno predstavljaju i suci.

skupstinavzop2013-6

skupstinavzop2013-5

skupstinavzop2013-3
Među brojnim gostima čestitke na dosadašnjem te uspjeh u daljnjem radu novoizabranom vodstvu i članovima Zajednice poželio je i općinski načelnik Josip Mišković.