skupstina-dvd-struzec-mKako je istaknuto na skupštini DVD-a Stružec, društvo je usprkos teškoj gospodarskoj situaciji uspjelo realizirati usvojene planove rada.

U potpunosti je izvršena nabava zaštitne i vatrogasne opreme, a kada je riječ o građevinskim radovima na uređenju objekta Vatrogasnog doma, izmijenjena je dotrajala stolarija na gornjem katu. U suradnji s Vatrogasnom zajednicom i Općinom Popovača, pokrenut je i postupak legalizacije objekta nove garaže.
„Vozni park društva je na zavidnom nivou uzimajući u obzir starost, iskorištenost i opremljenost vozila. Protekle godine pokrenuta je inicijativa nabavke novog specijalnog vozila (pjena, voda, prah) na podvozju MAN koja je uspješno privedena kraju te se isporuka očekuje ovih dana. Zbog sadržaja sredstava za gašenje, bit će to jedinstveno vozilo u ovom dijelu Hrvatske"- istaknuo je Josip Šambar, predsjednik DVD-a Stružec napomenuvši da je društvo samostalno financiralo kupnju ovog vozila. U postupku nabave vozila društvo je imalo snažnu podršku mještana Marije i Alfreda Matijaševića, a za što im je od strane članova DVD-a Stružec na skupštini upućena i prigodna zahvala.

skupstina-dvd-struzec-3

skupstina-dvd-struzec-7

skupstina-dvd-struzec-8
Kako je također istaknuto u osvrtu na rad u proteklom periodu, DVD Stružec je sve zastupljeniji na tehničkim intervencijama na autocesti, među kojima je Upravni odbor posebno podsjetio na nesreću autobusa punog studenata. Poslovni ugovori koje društvo ima sa korisnicima svojih usluga su u potpunosti realizirani te u DVD-u ne očekuju smanjivanje obima tih poslova niti tijekom ove godine. „Sklapanje ugovora sa poslovnim partnerom s kojim trenutno pregovaramo značilo bi zapošljavanje novih 12 djelatnika"- izvijestio je predsjednik DVD- a Stružec koje sada zapošljava 10 djelatnika koji su raspoređeni na lokacijama korisnika.skupstina-dvd-struzec-9

skupstina-dvd-struzec-10

skupstina-dvd-struzec-4
Na skupštini je izraženo zadovoljstvo činjenicom da je usluga servisa vatrogasnih aparata koju obavlja društvo iz godine u godinu sve uspješnija, te, zaključeno je, potvrđuje da je riječ o opravdanoj investiciji. Velik dio akivnosti društva odnosi se i na edukacije, pa se tako i ove godine planira školovanje dvoje članova na Visokoj školi za sigurnost za zvanje inžinjer zaštite od požara.

skupstina-dvd-struzec-5

skupstina-dvd-struzec-6
Pozdravljajući skupštinu društva predsjednik VZ-a Zvonimir Kondres zahvalio je na razumijevanju Općine spram potreba vatrogastva koje se, rekao je, očituje u činjenici da su izdvajanja Općine u tom segmentu znatno veća od propisane zakonske obveze.

skupstina-dvd-struzec-1
Općinski načelnik Josip Mišković istaknuo je kako se na godišnjoj razini u vatrogasnu djelatnost ulaže oko 1,5 milijuna kuna proračunskih sredstava te upozorio na potrebu snažnije podrške vatrogastvu od strane državnih institucija.