dvd-d-gracenica-mRad DVD-a Donja Gračenica u proteklom je razdoblju bio usmjeren na uređenje vatrogasnog doma, vatrogasna natjecanja, aktivnosti preventive i nabavu opreme, odrađivanje sklopljenih ugovora te sudjelovanje u društvenom, humanitarnom i kulturnom životu Općine.
„Budući smo 2008. godine izvršili grube radove oko dogradnje spremišta površine 120 m², garderobe i sanitarnog čvora, preostalo je detaljnije uređenje tog objekta. Mala sala u potpunosti je uređena kao i hodnik te stepenište, u objektu je postavljeno centralno grijanje, obnovljene su eletrične instalacije te zaštićena i osvježena fasada. Pored toga, vatrogasno je zemljište uknjiženo u katastarske knjige, uveden je internet i otvoren blog DVD-a te nabavljena različita oprema koja značajno unaprjeđuje uvjete djelovanja društva"- naglasio je predsjednik stožernog DVD-a Donja Gračenica Zdravko Brezak napomenuvši kako su članovi odradili i niz radnih akcija na mjesnom nogometnom igralištu budući ovdje održavaju svoje pripremne vježbe kao i memorijalno natjecanje koje tradicionalno organiziraju.
dvd-d-gracenica-1
dvd-d-gracenica2
Kada je riječ o natjecateljskim ekipama, u društvu su aktivna dva odjeljenja djece, ženska A, muška A i muška B ekipa. U protekle četiri godine DVD Donja Gračenica sudjelovao je na čak 130 natjecanja u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Češkoj na 30% kojih osvajajući prva tri mjesta. Kao jedan od najistaknutijih rezultata na skupštini je izdvojeno srebrno odličje muške B ekipe na Vatrogasnoj olimpijadi u Češkoj. Sve tri ekipe ovog DVD-a bile su i prvaci Županije.
dvd-d-gracenica3
dvd-d-gracenica4
„Naš najveći projekt u proteklom razdoblju bila je nabavka novog navalnog vozila vrijednog 1,15 milijuna kuna realizirana zahvaljujući snažnoj podršci vodstva Općine i Vatrogasne zajednice odnosno razumijevanja ostalih društava članova Zajednice"- podsjetio je Upravni odbor DVD-a Donja Gračenica te u okviru osvrta na intervencije društva zaključio kako se djelovalo pravovremeno i djelotvorno. Na skupštini je izraženo zadovoljstvo i realizacijom ugovorenih obveza koje društvo ima sa nekoliko tvrtki u sastavu INE ostvarujući na taj način dodatne prihode. Također je naglašena važna uloga društva u okupljanju i usmjeravanju većine mladih iz mjesta i bliže okolice ka društveno korisnom radu i odgovornosti.
dvd-d-gracenica5
dvd-d-gracenica7
dvd-d-gracenica8