dvd-npb-mVatrogastvo u Bolnici ustrojeno je na način da u potpunosti osigurava ispunjavanje zakonske obveze- naglašeno je na ovogodišnjoj skupštini DVD –a Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot koji broji 51 člana.
„Pripravnost naših vatrogasaca je 24-satna, a pored redovnih aktivnosti tijekom 2012. godine organizirali smo i desetak radnih akcija među kojima i uređenje tavanskih i podrumskih prostorija. Nekoliko akcija realizirano je u suradnji s Tehničkom službom odnosno bolničkom Službom zaštite na radu"- istaknuo je na godišnjoj skupštini predsjednik društva Rizo Mešić.
dvd-npb-3
dvd-npb-4
Budući je Dobrovoljno vatrogasno društvo NPB 'Dr. Ivan Barbot' u protekloj godini izvršilo nabavu značajne količine opreme, članovi Upravnog odbora uputili su ovom prilikom izraz zahvale ravnateljici Bolnice Marini Kovač na financijskoj podršci odnosno razumijevanju iskazanom spram potreba vatrogasne djelatnosti u toj ustanovi.
DVD popovačke bolnice sudjelovao je na brojnim natjecanjima i ostalim vatrogasnim susretima, a uspješno su provedene i preventivne mjere zaštite od požara. „Upravo zahvaljujući pojačanim preventivnim aktivnostima tijekom ljetnih mjeseci , a kroz češće obilaske bolničkog kruga i objekata, dva puta u kolovozu naši su članovi spriječili veći požar obzirom su pravovremeno uočili nekontrolirano gorenje"- podsjetio je predsjednik društva Mešić zahvalivši u okviru ovogodišnje skupštine svim članovima DVD-a na odgovornom odnosu prema obvezama kao i održavanju prijateljske atmosfere u udruzi.
skupstina-dvd-npb-5
dvd-npb-2
Među brojnim gostima koji su pohvalili organiziranost i akcije DVD-a NPB Popovača bili su i zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević, predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres te zapovjednik Miroslav Belinić.