skupstina-dvd-dv-mPredstavljajući izvješće o radu u protekloj godini, Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Vlahinička poseban ponos izrazilo je aktivnošću svoje natjecateljske ekipe djece.

„Mješovita ekipa DVD-a Donja Vlahinička izašla je na više natjecanja ostvarivši odlične rezultate koji dobivaju još snažniji značaj uzmemo li u obzir činjenicu da je riječ o najmlađoj ekipi na 95% natjecanja. Uvijek težimo natjecateljskim desetinama jer tamo gdje one postoje, ima i aktivnosti. Svojim primjerom djeca su potaknula i odrasle članove društva da se aktivnije angažiraju u radu našeg DVD-a. Oni koji su 1996. godine podigli ovo društvo iz pepela sada su svoju djecu usmjerili u vatrogastvo"- istaknuo je Dražen Kocet koji je na ovoj sjednici ponovno izabran za predsjednika DVD-a, dok je zapovjednikom imenovan Stjepan Buden.skupstina-dvd-dv-1

skupstina-dvd-dv-2

skupstina-dvd-dv-3
Kako je napomenuto, aktivnosti društva tijekom 2012. najvećim dijelom bile su usmjerene na protupožarnu zaštitu i preventivu. Članovi DVD-a bilježe 2 izlaska na požare otvorenog prostora, redovito su se odazivali i uspješno sudjelovali na vježbama te provjeravali ispravnost sredstava i opreme. Plan rada za 2013. godinu usvojen na 57. skupštini predviđa, među ostalim, nabavku nove opreme, traženje poslova kako bi se stekli dodatni prihodi, adaptaciju doma te uređenje okoliša. Ozbiljno se razmišlja i o pokretanju desetine mladeži.

skupstina-dvd-dv-4

skupstina-dvd-dv-5
Među brojnim gostima skupštinu DVD-a Donja Vlahinička pozdravio je i načelnik Josip Mišković posebnu čestitku na zalaganjima uputivši predsjedniku društva Draženu Kocetu.