dvd-d-jelenska-mDobrovoljno vatrogasno društvo Donja Jelenska održalo je 105. redovnu skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Josip Horčićka, a za zapovjednika Siniša Tečec.

U osvrtu na rad u proteklih godinu dana donjojelenski su vatrogasci izrazili zadovoljstvo uređenjem vatrogasnog spremišta odnosno doma. „Najveći dio naših aktivnosti odnosio se na protupožarnu preventivu. Iako nismo sudjelovali na natjecanjima, nastojimo se odazvati na sve akcije i uredno smo izvršili sve svoje obveze prema Vatrogasnoj zajednici"- napomenuo je predsjednik društva Josip Horčićka.

dvd-d-jelenska-2
Prema usvojenom Planu rada za ovu godinu, DVD Donja Jelenska će pored redovnih akcija nastojati renovirati vatrogasnu cisternu, adaptirati staro spremište te izmijeniti vrata na vatrogasnoj garaži.

dvd-d-jelenska-3
Pozdravljajući skupštinu predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres i zapovjednik Miroslav Belinić izrazili su pohvalu društvu na uspješno provedenoj preventivi a što potvrđuje, kako su naglasili, činjenica da u Donjoj Jelenskoj kao selu sa brojnim drvenim objektima, nije evidentiran niti jedan požar.dvd-d-jelenska-1

dvd-d-jelenska-5
„DVD Donja Jelenska tijekom prošle je godine na svom primjeru dokazao kako dobrovoljne akcije mogu biti itekako uspješne i kvalitetno provedene. Zahvaljujući vašoj i inicijativi Mjesnog odbora tijekom posljednjih osam godina učinjeno je doista mnogo kako bi se osigurali uvjeti da selo opstane i ne postane naselje isključivo staračkih domaćinstava što je danas čest slučaj. U 2012. je mnogo napravljeno na uređenju doma i kapelice te okoliša u središtu sela"- rekao je načelnik Josip Mišković te vatrogascima Donje Jelenske poželio da u društvu zaživi natjecateljska ekipa djece.