20. susreti branitelja 19 mU Voloderu su u nedjelju održani 20. Državni susreti branitelja Hrvatske koje je organizirala Udruga branitelja Hrvatske SMŽ.


Susret je započeo pripremama za natjecanje u kuhanju graha – 'Prvi kotlić Moslavine 2019.', nakon čega je krenula biciklijada pod nazivom 'Biciklom u prirodu', otvorena je i gospodarska izložba braniteljskih zadruga, starih zanata, OPG-a i obrta. Održana je i likovna kolonija na kojoj su slikali članovi PULS-a Moslavački štrk. Položili su se vijenci i zapalile svijeće na mjesnom groblju Voloder u spomen poginulim braniteljima nakon čega je održana sv. misa u crkvi sv. Antuna u Voloderu.
Osim toga, održana su razna sportska natjecanja, a cijele susrete uveličao je nastup malih folkloraša iz KUD-a Moslavec.
Manifestaciju su obišli zamjenik župana SMŽ Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, zamjenik gradonačelnika GP Ivica Petrović, predsjednik Gradskog vijeća GP Ivica Keser, predstavnica Ministarstva branitelja i predstavnica TZGP Ksenija Tomac Špoljarić.