Početna Vijesti Aktivnosti udruga Braniteljske udruge UDVDR Ogranak Popovača potpisao Povelju o suradnji sa Klubom žena sudionica Domovinskog rata SMŽ
UDVDR Ogranak Popovača potpisao Povelju o suradnji sa Klubom žena sudionica Domovinskog rata SMŽ
Utorak, 20 Ožujak 2018 14:01

UDVDR MKao glavna aktivnost popovačkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata tijekom protekle godine na skupštini je istaknuta organizacija i održavanje 22. Županijskih braniteljskih igara.


„Ovaj je susret organiziran u lipnju kao dio programa obilježavanja Dana grada, a okupio je 500-tinjak sudionika iz svih ogranaka Sisačko- moslavačke županije. Nakon igara po prvi puta organizirali smo tamburaški festival braniteljskih sastava koji je je nažalosrt obilježila iznimno slaba posjećenost"- podsjetio je Danijel Gojšić ispred Središnjeg odbora Udruge.
Popovački su se dragovoljci i veterani redovito odazivali obilježavanjima svih važnih obljetnica vezanih za Domovinski rat kao i susretima u organizaciji drugih braniteljskih te ostalih udruga. Predstavnik Udruge aktivno je sudjelovao u radu gradskog Odbora za branitelje te središnjici Udruge, a svi su članovi kontinuirano iskazivali potporu kolegama koji su se našli u potrebi. „Sukladno Statutu udruge i temeljnim pravilima ogranka, iz evidencije članstva brisano je 42 člana, a udruzi je pristupilo osam novih članova"- naglašeno je u Izvješću o radu Središnjeg odbora. Udruga će, istaknuto je na skupštini, nastaviti svoje aktivnosti usmjerene ka poboljšanju materijalnih, stambenih, statusnih, obiteljskih, zdravstvenih i drugih prilika svojih članova i braniteljske populacije općenito.
Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Popovača Ljubomir Fridrih na ovogodišnjoj je skupštini potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji sa predsjednicom Kluba žena sudionica Domovinskog rata SMŽ Đurđicom Jurić.
Pored ostalih brojnih gostiju, skupštinu UDVDR-a Ogranak Popovača pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić istaknuvši da rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata zauzima vrlo značajno mjesto među prioritetnim područjima financiranja koje je definirala popovačka gradska uprava i u tom smislu Grad će i dalje stajati na raspolaganju te u skladu sa realnim mogućnostima podržati planove udruge. Izvijestio je okupljene o završnoj fazi aktivnosti na realizaciji projekta postavljanja spomen obilježja generalu Červenku u Podbrđu kao i o inicijativi postavljanja stećka odnosno spomen- monolita na Spomen području Trokut- Novska na kojem će biti uklesana imena poginulih branitelja s područja gradova Kutina i Popovače, koji su svoj život položili na oltar Domovine na zapadnoslavonskom bojištu u periodu između 1991. i 1995. godine.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.