Početna Vijesti Aktivnosti udruga Braniteljske udruge Skupština popovačkog Ogranka HVIDR-e
Skupština popovačkog Ogranka HVIDR-e
Ponedjeljak, 05 Veljača 2018 14:36

hvidra mUdruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Popovače je tijekom 2017. godine u potpunosti realizirala svoj Plan rada- istaknuto je na Skupštini Udruge održanoj proteklog tjedna.

 

Podnoseći Izvješće o radu, predsjednik popovačkog Ogranka HVIDR-e Ante Čupić naglasio je kako su članovi sudjelovali u obilježavanju svih državnih praznika i blagdana kao i sljedećih obljetnica- Maslenica, Pakrac, Plitvice, Bljesak, Memorijal 12. Hrvatskih redarstvenika Borovo Selo, Dan državnosti, Dan Grada, Oluja, Dan mrtvih, Sjećanje na žrtvu Vukovara. „Na navedena obilježavanja kao Udruga odazivali smo se kako na području Grada Popovače, tako i u drugim mjestima održavanja memorijala. HVIDRA Popovača je u suradnji sa Gradom bila nositelj mnogih aktivnosti, kao što je održavanje 9. Braniteljskog kupa Grada Popovače, a sudjelovali smo i na sportsko rekreacijskoj aktivnosti- 23. Županijske igre u Topuskom, potom na Susretima u Voloderu itd“- napomenuo je Čupić dodajući i aktivno sudjelovanje u radu Predsjedništva Županijske HVIDR-e Sisačko- moslavačke županije, kao i u radu Odbora za branitelje Grada Popovače. Ova će udruga, naglašeno je, biti i nositelj aplikacije za sufinanciranje projekta izgradnje spomen poprsja generalu Zvonimiru Červenku na još jedan natječaj Ministarstva branitelja. Među ostalim aktivnostima predviđenima Planom rada za 2018. godinu, HVIDR-a planira uređivanje prostora u kojem udruga djeluje te organizaciju sistematskih pregleda članova u Neuropsihijatrijskoj bolnici 'Dr. Ivan Barbot'.

Ovogodišnja skupština popovačke HVIDR-e bila je prilika i za raspravu o pitanjima stambenog zbrinjavanja članova sa statusom vojnog invalida, a o ovoj temi kao i ostalim novostima u postupcima ostvarivanja prava braniteljske populacije okupljene je izvijestio Marko Klasan, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Sisačko- moslavačke županije. Skupštinu su također pozdravili i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Katica Demeter kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.