Početna Vijesti Aktivnosti udruga Braniteljske udruge Obilježena 25. obljetnica akcije Maslenice

Najave

Obilježena 25. obljetnica akcije Maslenice
Četvrtak, 25 Siječanj 2018 09:36

Maslenica 14 mPaljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu II ispred Doma kulture je obilježena 25. obljetnica vojnoredarstvene akcije Maslenica.


Gradonačelnik Josip Mišković zajedno je sa suradnicima i članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata iskazao svoju zahvalnost i duboko poštovanje svima koji su dali nemjerljiv doprinos stvaranju slobodne i nezavisne Domovine, prvenstveno onima koji su za hrvatsku neovisnost dali ono najvrednije, svoje živote. Također, vlč. Dražen Lauc održao je i kratku molitvu.

Također, počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odali su i članovi udruge maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru" sudjelujući na Memorijalnom polumaratonu Zeleni hrast – Kašić – Paljuv – Novigrad te položivši vijenac na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.


Operacija Maslenica oslobodilačka je operacija Oružanih snaga Republike Hrvatske i pripadnika MUP-a RH, protiv vojnih snaga tzv. "Republike Srpske Krajine", a koje su na području Zadra držale okupiranim područje koje je prekidalo kopnenu komunikaciju Dalmacije s područjima pod kontrolom legitimnih vlasti Republike Hrvatske u preostalom dijelu zemlje. Vojna akcija planirana je i izvedena u razdoblju od 6. do 27. siječnja 1993. godine, a borbe na terenu počele su 22. siječnja iste godine. Tijekom ove akcije hrvatski vojnici i policajci oslobodili su zadarsko zaleđe, Masleničko ždrilo i zrakoplovnu luku Zemunik, a kasnije je oslobođena i brana Peruća.

 

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.