Početna Vijesti Aktivnosti udruga Braniteljske udruge I ove godine se provodi Edukativni program „Da se ne zaboravi - više od terenske nastave“
I ove godine se provodi Edukativni program „Da se ne zaboravi - više od terenske nastave“
Utorak, 10 Listopad 2017 10:48

sast edukacija 8 mNa jučerašnjem sastanku u Popovači, koji je predvodio predsjednik Podružnice Moslavačka Gračenica Udruge hrvatskih branitelja INA-Naftaplin KVIN Dragan Šarčević, utvrđeni su posljednji detalji oko ovogodišnje provedbe Edukativnog programa „Da se ne zaboravi - više od terenske nastave", a u čijoj provedbi sudjeluju predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Popovače i Grada Kutine.

Edukativni program provodi se u matičnim školama zapadne Slavonije i Moslavine, a cilj mu je promicanje vrijednosti Domovinskog rata.
„Ovo je projekt kojeg već nekoliko godina zaredom, a kroz terensku nastavu provodi Udruga branitelja Ina-Naftaplin-KVIN za učenike viših razreda osnovnih škola. Način je to kojim voditelji ovog projekta svojim angažmanom žele mladima približiti tradicijske vrijednosti, promicati istinu, očuvati dignitet Domovinskog rata kod djece i mladih, povećati njihovo znanje i zanimanje o Domovinskom ratu, s posebnim naglaskom na rat koji je zahvatio naše područje" – poručio je Šarčević.
Edukacija obuhvaća OŠ Velika Ludina (12. listopada), OŠ Popovača (18. i 25. listopada) i OŠ Stjepan Kefelja (19. listopada). Učenici će tako imati priliku naučiti mnogo o Domovinskom ratu koji se odvijao na ovom području i to od branitelja koji su u istom sudjelovali i časno branili svoju domovinu.

sast edukacija 4 1
Sastanku je nazočio i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković koji je naglasio kako će projekti ovog sadržaja uvijek imati podršku lokalne zajednice.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.