cener mUz drugi noćni cener Grada Popovače, održana je i druga humanitarna utrka za Marijine obroke i druga revijalna dječja utrka, a sve to povodom obilježavanja Dana Grada Popovače.


Na humanitarnoj utrci za Marijine obroke mogli su sudjelovati svi građani – trčeći, hodajući, biciklirajući, rolajući te istovremeno donirajući za Marijine obroke. „Donirajući za Marijine obroke zapravo su se donirala sredstva kojima se kupuje hrana za gladnu djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Oko 120 kn dovoljno je za hranu za jedno dijete za cijelu školsku godinu" – objasnila je predstavnica ove udruge Marija Krakan.
Na Trgu II okupilo se oko 140 djece svih uzrasta – od vrtićanaca do školaraca, koji su se natjecali prema starosnim skupinama. Svi su nagrađeni medaljama, ali naglasak je svakako bio na rekreativnom okupljanju i druženju.
Finale samog dana bio je drugi noćni cener Grada Popovače, na kojem je trčalo 215 profesionalnih trkača profesionalnih trkača iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja. Jedna staza bila je duga 5km, dok je druga bila duga 10 kilometara, a trčalo se po vinogradima, rančevima, šumi gdje su se natjecatelji istovremeno mogli upoznati s ljepotama našeg Grada.
Grad Popovača koji je ovaj sportski događaj organizirao zajedno sa popovačkom župom sv. Alojzija Gonzage i Udrugom maratonaca 'Heroji ne umiru' SMŽ zahvaljuje se svim sudionicima, posjetiteljima, navijačima, roditeljima, kao i svima ostalima koji su pomogli u njegovu provođenju.