nk naftaplin 5 mNa ovogodišnjoj Izbornoj skupštini NK Naftaplin iz Strušca za predsjednika je ponovno izabran Branislav Pavličević.


NK Naftaplin je u nogometnoj sezoni 2017./2018. osvojio 3. mjesto od 10 ekipa u 3.ŽNL nogometnog središta Kutina.
„U navedenoj sezoni ekipa je postigla 60 pogodaka, a primila 32 što je razlika pogodaka plus 28. Stav uprave je da je postignut rezultat realan i zadovoljavajući. S obzirom da nam je velik broj igrača u inozemstvu, a treniranje je bilo ograničeno zbog terenskog rada većine igrača. Ipak, ostaje žal za boljim plasmanom, jer smo do kraja prvenstva bili u borbi za sami vrh tablice, ali dva poraza na kraju prvenstva su nas bacila na treće mjesto.
Jesenski dio prvenstvene sezone 2018./2019. završili smo na 3. mjestu od 11 ekipa, šest bodova udaljeni od prve pozicije. Gol razlika je bila 37:12.
U organizaciju svih domaćih utakmica uključen je ne mali broj pojedinaca, članova i prijatelja kluba kojima se ovim putem zahvaljujem. To podrazumijeva pripremu igrališta, nabavku sportske opreme, rješavanje papirologije pa i organizaciju utakmica.
Igrački kadar je u 2018. godini brojio 32 igrača. S obzirom da se na neke igrače ne može računati, realno stanje igrača je 15-18.
Od najznačajnih aktivnosti moramo izdvojiti priprema igrališta za odigravanje nogometnih utakmica te održavanja u izvrsnom stanju redovitom košnjom i valjanjem.
Nastavljena je tradicija organiziranja memorijalnog nogometnog turnira „Rošin-Železić" posvećenog našim poginulim braniteljima.
2018. je bila važna godina za NK Naftaplin jer je u toj godini klub proslavio 50 godina rada i djelovanja. Tom prigodom je održana utakmica protiv veteranske reprezentacije HNS-a.
Na kraju bi se htjeli zahvaliti svim igračima na primjerenom ponašanju na terenu i van njega, kao i na zalaganju i trudu. Zahvale i sponzorima koji su pomagale u financiranju i radu kluba" – poručio je tajnik kluba Ivan Carek.
Skupštinu su svojim dolaskom uveličali gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković, predsjednik MO Stružec Ivan Križanić, predsjednik ZSU GP Željko Kasik te tajnik NS Kutina Vitas Sokol.