50 obljetnica nk naftaplin mUz revijalnu utakmicu sa Reprezentacijom veterana HNS-a te svečanu sjednicu Kluba koja je uslijedila, NK Naftaplin iz Strušca obilježio je 50. obljetnicu svog djelovanja.


Dobrodošlicu okupljenim bivšim i sadašnjim članovima te uzvanicima je na početku susreta izrazio predsjednik Kluba Branislav Pavličević. Osvrt na najistaknutije detalje iz bogate povijesti NK Naftaplina predstavio je povjesničar i publicist Dragutin Pasarić, podsjetivši kako se 1968. godine ostvaruje projekt osnivanja mjesnog nogometnog kluba. „Vrijeme je to kada je lopta izašla iz seoskih dvorišta i pašnjaka na lokaciju gmajnje Lučice kraj riječice Obžev. Tu je na igralištu s iscrtanim dimenzijama između dvije stative započela stružečka nogometna stvarnost. Među inicijatorima osnivanja kluba bili su: Branko Batković, Stjepan Carek, Ivan Kleković, Stjepan Kurtanjek, Milan Mrđenović i Stjepan Pirin. Prvi predsjednik kluba bio je Mato Baštijan, tajnik Stjepan Carek, blagajnik Marijan Ričković, a trener Stjepan Jambrešić. Nakon osnutka, klub se natječe izvan konkurencije u Općinskoj ligi, a prva službena utakmica odigrana je 1969. godine. Te godine klub je i registriran prema svim pravilima i zapravo službeno započeo svoj polustoljetni život. Vjeran klupskoj zelenoj boji na dresovima i zastavi čuva svoju i puni mreže protivničkih klubova. I danas se pamti – prvi sada zlatni povijesni gol zabio je Drago Steković. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s INA-Nafaplinom i mjesnim vlastima godine 1973. kreće inicijativa za izgradnju novog nogometnog igrališta. Nakon strpljivosti, a koje nikada nije manjkalo 1980. godine izgrađeno je novo igralište i svlačionice koji se koriste i danas"- istaknuo je Pasarić te posebno naglasio da od osnutka pa sve do danas klub nikada nije prekidao s radom. Zadovoljstvo upravo tom činjenicom u ovoj je svečanoj prilici izrazio i Ivan Kleković, jedan od inicijatora osnivanja Kluba.
Natjecala se prvenstveno seniorska momčad Strušca , a u klubu su povremeno djelovale i momčadi juniora i pionira. Posljednjih godina NK Naftaplin, zbog manjka mladeži, natječe se samo u seniorskoj konkurenciji. Od većih uspjeha u nedavnoj povijesti izdvojeno je osvajanje naslova 3. ŽNL 2001. i 2014. godine te igranje u četvrtfinalu (6. kolo) županijskog kupa 2015. godine. Podsjetnik na rad Kluba obuhvatio je i angažman Kluba u ostalim društvenim aspektima. NK Naftaplin niz je godina bio organizator manifestacije Zlatni glas Moslavine, a unazad 10 godina klub organizira i memorijalni nogometni turnir „Rošin-Želježić".
Ovaj svečani trenutak bio je prigoda da se podjelom prigodnih zahvalnica izrazi zahvala subjektima za podršku radu Klubu. Na zlatnom jubileju NK Nataplin su, među ostalim uzvanicim,a čestitali zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik i predsjednik Mjesnog odbora Stružec Ivan Križanić, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, predsjednik Nogometnog saveza SMŽ Davor Ivić, predsjednik Nogometnog središta Kutina Mirko Letić, predsjednik popovačke Zajednice športskih udruga Željko Kasik.
Posebno dojmljivu završnicu službenog dijela sjednice obilježila je izvedba himne NK Naftaplin. Tekst himne djelo je Dragutina Pasarića, autor glazbe je Mladen Bago, a aranžmana Miro Bago.