utrka mHrvatski atletski reprezentativac Goran Grdenić i najbolja Kutinska dugoprugašica Tanja Samardžić pobjednici su 18. izdanja tradicionalne cestovne utrke 'Voloderska jesen – Franjo Mihalić', trčane ove nedjelje 16.09. od centra Kutine do Volodera.


Ljubitelji atletike i trčanja u Moslavini ponovno su došli na svoje ove nedjelje. Po ugodnom vremenu u organizaciji udruge Vinko iz Kutine, na startu utrke u Kutini (Trg dr.Franje Tuđmana ) našlo se rekordnih 191 natjecatelja, čime je oboren rekord po broju sudionika utrke iz 2016-te godine (185). Direktor utrke Danijel Kepe zadovoljan je odazivom sudionika ove najmasovnije i najstarije atletske utrke u županiji Sisačko-Moslavačkoj.
Trčalo se na 15 kilometara dugačkoj trasi , koja je službeno izmjerena i verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Start natjecateljima 18. izdanja utrke Voloderske jeseni u Kutini (Trg dr.Franje Tuđmana ) dao je prosljavljeni Kutinski paraolimpijac Branimir Budetić. Cilj utrke je u samom središtu Volodera, pred binom Voloderskih jeseni kako nalaže tradicija duga gotovo 40 godina.
Utrku su na gradskom Kutinskom trgu otvorili gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i predsjednik gradskog vijeća Kutine Davor Kljakić, a pozdravni govor natjecateljima i tehničke upute o stazi dao je direktor utrke zadnjih 9 godina Danijel Kepe.
Uz pozdrave i riječi dobrodošlice trkačima direktor utrke Danijel Kepe rekao je : «Ove godine imamo rekordnih 191 trkačica i trkača na startu. Unatoč tome što su isti dan utrke u Puli,Varaždinu i Sarajevu, mi smo oborili vlastiti rekord , što znači da je na krilima velikog entuzijazma, desetgodišnjeg rada i kvalitetne organizacije utrka Kutina-Voloder konačno prepoznata kao trkački brend u Hrvatskoj i unatoč velikoj konkurenciji na polju atletskih utrka mi ne gubimo sudionike nego povećavamo ih iz godine u godinu. Utrka je službeno verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza ,pa se na njoj može rušiti rekord Hrvatske na 15 km. Pokrovitelji utrke su čak tri grada Kutina, Popovača i Zagreb, čime je ova naša sportsko-turistička manifestacija specifična i jedinstvena u našoj županiji, te ovom prilikom zahvaljujem gradovima pokroviteljima, sponzorima i volonterima na podršci i pomoći», rekao je Danijel Kepe.
Goran Grdenić, atletski reprezentativac Hrvatske uspio je obraniti titulu lanjskog pobjednika utrke,Goran je istrčao je stazu za 50 minuta i 48 sekundi što je bilo dovoljno za trijumf. Član AK Velike Gorice prošao je ciljem s nešto manje od minute prednosti ispred drugog našeg reprezentativca (SP u polumaratonu u Valenciji ove godine) Antuna Pavelića iz Zagreba, dok je treći bio član Ak Dinamo Zrinjevac Silvije Tomac koji je inače naš domaći dečko, tu iz Moslavine (Grad Popovača).
U konkurenciji atletičarki ,pobjedu je odnjela sa 59 minuta i 7 sekundi domaća natjecateljica iz Ak Moslavina u pokretu iz Kutine, Tanja Samardžić, najbolja Kutinska senoirka dugoprugašica , koja je slavila ispred proslavljene Hrvatske olimpijke i maratonke Marije Vrajić (1:01h) iz Ak Maksimir-Zagreb, a Andi Tomaš iz Ak Svetice-Zagreb pripalo je treće mjesto.
Kao i prošle godine, cijeli događaj uljepšao je dolazak Vladimira Mihalića, sin Franje Mihalića, našeg čuvenog srebrnog trkačkog olimpijca rođenog u Velikoj Ludini, a u čiju se čast utrka i održava. Nazočio joj je i najbolji trkač bivše Jugoslavije sedamdesetih godina Dane Korica, što je dalo dodatnu težinu dodjeli nagrada pobjednicima.

Na cilju u Voloderu postignuti su sljedeći rezultati od kojih ističemo prva tri mjesta:

1. GORAN GRDENIĆ – Ak VELIKA GORICA 0:50:48 HRVATSKA

2. ANTUN PAVELIĆ – IND- Zagreb 0:51:20 HRVATSKA

3. SILVIJE TOMAC Ak Dinamo Zrinjevac 0:52:37 HRVATSKA
1. TANJA SAMARDŽIĆ Ak MOSLAVINA U POKRETU-KUTINA 0:59:07 HRVATSKA

2. MARIJA VRAJIĆ Ak MAKSIMIR- ZAGREB 01:01:11h HRVATSKA

3. ANDA TOMAŠ Ak SVETICE- ZAGREB 01:01:36h HTRVATSKA
Nagrade najboljim natjecateljima podjelio je uz Danu Koricu i Branimira Budetića i Vladimir Mihalić , sin velikog olimpijca,legende svjetske atletike i maratona te osvajača srebrne olimpijske medalje (1956 OI u Australiji) Franje Mihalića rodom iz Moslavine (Ludina) u čiju se čast trči zadnje dvije godine od Kutine do Volodera.
Atletski klub Dubrovnik osvojio je ekipno prvo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Najmlađa sudionica utrke je Mia Furdi ( Ak Kotoripski begači) , a najstariji sudionik utrke je 71-godišnji Safet Čučuk iz Zagreba. Pehare im je uručio Stjepan Kostelac iz Kutine, inače jedan od prvih sudionika i organizatora utrke Voloderske jeseni još iz davne 1981 godine.
Heroina utrke je Jasmina Warde iz Kutine, a heroj utrke Danijel Klaić iz Požege. Pehare im je uručio proslavljeni atletičar iz Kutine Dane Korica.
Udruga Vinko iz Kutine ,glavni organizator 18.međunarodne atletske cestovne utrke Kutina-Voloder "Voloderska jesen 2018" memorijal Franjo Mihalić, zahvaljuje se suorganizatorima utrke IDVD PETROKEMIJA KUTINA i AK MOSLAVINA U POKRETU-KUTINA , te svim volonterima koji su pomogli u organizaciji utrke, bez kojih ova turističko-sportska manifestacija koja spaja istočnu Moslavinu (Grad Kutinu) i središnju Moslavinu (Grad Popovaču i Voloderske jeseni) se ne bi mogla održati na ovako visokom organizacijskom nivou, koju su pohvalili sudionici utrke koji dolaze svake godine u ovako velikom broju trčati utrku Kutina-Voloder koja je najstarija i najmasovnija atletska utrka u našoj županiji Sisačko-moslavačkoj.


Rezultate 18.utrke Kutina-Voloder možete pogledati na ovom linku.

Galeriju fotografija sa 18.utrke Kutina-Voloder možete pogledati na ovom linku.

Galeriju fotografija 18.utrke Kutina-Voloder možete također pogledati na Facebook stranici utrke.