IMG 20180609 155152 mU subotu je u Popovači uspješno održan pravi sportski dan za sve one koji su željeli trčati, hodati, voziti bicikl, rolati....


Uz prvi noćni cener Grada Popovače, održana je i prva revijalna dječja utrka, kao i prva humanitarna utrka za Marijine obroke, a sve to povodom obilježavanja dana Grada Popovače. Na Trgu II okupilo se oko 120 djece svih uzrasta – od vrtićanaca do školaraca, koji su se natjecali prema starosnim skupinama. Oni najbolji nagrađeni su medaljama, ali naglasak je svakako bio na rekreativnom okupljanju i druženju.
Na humanitarnoj utrci za Marijine obroke mogli su sudjelovati svi građani – trčeći, hodajući, biciklirajući, rolajući te istovremeno donirajući za Marijine obroke. „Donirajući za Marijine obroke zapravo donirate sredstva kojima se kupuje hrana za gladnu djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Oko 120 kn dovoljno je za hranu za jedno dijete za cijelu školsku godinu" – objasnila je predstavnica ove udruge Marija Krakan.
Finale samog dana bio je prvi noćni cener Grada Popovače, na kojem je trčalo preko 120 profesionalnih trkača iz cijele Hrvatske, BiH, pa čak i jedan natjecatelj iz Portugala. Staza je bila duga 10-ak kilometara, a trčalo se po vinogradima, rančevima, šumi, odnosno staza je bila dosta zahtjevna, ali je istovremeno svim natjecateljima prikazala ljepote naše Popovače.
Među ženama najbolja je bila Evelina Marić, dok je među muškima najbolji bio Srđan Samardžić.
Grad Popovača koji je ovaj sportski događaj organizirao zajedno sa popovačkom župom sv. Alojzija Gonzage i Udrugom maratonaca 'Heroji ne umiru' SMŽ zahvaljuje se svim sudionicima, posjetiteljima, navijačima, roditeljima, kao i Dječjem vrtiću Popovača i OŠ Popovača i Vladimir Vidrić koji su pomogli u njegovu provođenju.