nk dinamo mU Osekovu je uz bogat dvodnevni program proteklog vikenda obilježena 50. obljetnica djelovanja NK Dinamo.


Program proslave započeo je u petak Tamburaškom večeri uz poznatog voditelja Branka Uvodića koju su otvorili članovi mjesnog KUD-a Stjepan Šajnović, dok su u nastavku nastupile dječje skupine Tamburaškog orkestra Ratimir Joža Prosoli iz Popovače i KUD-a Repušnica te mlada violinistica Inga Potnar. Otvorenju ovog jubileja su pored ostalih gostiju nazočili sisačko- moslavački župan Ivo Žinić i gradonačelnik Josip Mišković s azamjenikom Ivanom Križanićem, a okupljene je pozdravio i predsjednik Mjesnog odbora i NK Dinamo Osekovo, ujedno i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec. U večernjem dijelu programa posjetitelje su zabavljali TS Šegrti i TS Fijaker.
Subotnja središnja svečanost krenula je misnim slavljem u crkvi sv. Ane, a potom nastavljena svečanom skupštinom Kluba koju su, među ostalim uzvanicima, svojom nazočnošću uveličali sisačko- moslavački župan Ivo Žinić te dvojica njegovih kolega, brodsko-posavski župan Danijel Marušić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Proslavi zlatnog jubileja NK Dinamo odazvali su se i čelnici Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i njegovim višim savjetnikom Zorislavom Srebrićem. U okviru svečane sjednice predsjednik kluba Roman Rosavec zahvalio je svima koji su kroz protekle godine pomagali djelovanje NK Dinamo Osekovo te onima koji danas to čine, a ovom prilikom simboličkim je presijecanjem vrpce obilježen završetak radova na uređenju igrališta u Osekovu koje je dobilo nove tribine i rasvjetu, te od sada nosi naziv legendarnog igrača i dugogodišnjeg sportskog djelatnika NK Dinamo Alojza Golomboša.
Čestitke na ovom značajnom jubileju članovima NK Dinamo je ispred Grada Popovače uputio zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić.