maraton mČlanovi Udruge maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru" su zajedno sa udrugama Glasnici istine "Udruga maratonaca Virovitičko - podravske županije, Udrugom hrvatskih branitelja lječenih od PTSP-a Virovitičke- podravske županije, Barberi ekstreme teamom 'Klub Belišće' i rekreativcima grada Našice, organizirali  ultramaraton pod nazivom 'Od velikog do malog Vukovara'.


Ultramaraton dug 330 kilometara trčao se ukupno 37 sati, krenuvši 23.03.2018 godine u 21 sat iz Vukovara. Završio je 25. ožujka u12 sati u Općini Sunji.

"Na startu utrke zapalili smo svijeću i svjetlo Vukovara donijeli smo u Sunju, te utrkom spojili ova dva mjesta, jer prošlo je previše vremena od kada je 'Sunja' pisala Vukovaru. Ultramaraton se trčao bez odmora štafetno, sudjelovalo je pedesetak maratonaca. Svakih sat vremena izmjenjivale su se grupe, a prolaskom kroz gradove priključivali se i građani kroz mjesta kroz koja je maraton prolazio.  Sudionici su se na svom putu prema Sunji zaustavili u ranim jutarnjim satima u gradu Popovači gdije su zapalili svijeće kod spomen obilježja na Trgu II i odali počast poginulima s ovog područja"- ističe Igor Vuković, predsjednik Udruge maratonaca SMŽ 'Heroji ne umiru'.

Memorijalna utrka je bila pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Maratonce su u Sunji kod spomenika poginulim braniteljima dočekali predstavnici udruga, roditelji poginulih i preminulih branitelja te brojna izaslanstva. Kod spomen obilježja položeni su vijenci i zapaljene svijeće.