kutina zanatlijask 03 mPobjedom na zadnjoj prvenstvenoj utakmici ove sezone na kuglani u Kutini Športski kuglački klub Ciglenica potvrdio je osvajanje drugog mjesta.


„Utakmica protiv Zanatlije iz Siska shvaćena je sasvim ozbiljno te stoga i nije bilo neke veće neizvjesnosti. U prvom paru gosti su pokazali da mogu odigrati sasvim solidno te smo Gabrijel i ja morali spašavati poene u zadnjem setu u koji oboje ulazimo s manje osvojenih setova. Ipak u zadnjem setu odigravamo odlično te osvajamo dva poena i podižemo razliku u čunjevima na sasvim zadovoljavajućih 56 čunjeva prednosti ponajviše zahvaljujući dobroj igri u pune. Drugi par kreće s lošom igrom u prvom setu pa smo već Sašu poslali na zagrijavanje. Ipak, u nastavku odigravaju nešto bolje protiv poprilično neraspoloženih protivnika koji se ne uspijevaju prilagoditi zahtjevnoj kuglani. Vedran nakon prvog seta odigrava dosta dobro, dok Adriano prvi set gubi za jedan čunj, a drugi i zadnji osvaja za jedan čunj, kao i treći set u kojem je bio bolji za 37 čunjeva te oboje osvajaju poene i podižu ukupnu razliku na 126 čunjeva prednosti.
U zadnjem paru je uz Leonarda trebao nastupiti Dejan, ali zbog poslovnih obveza ne uspijeva doći na vrijeme te u igru ulazi Robert koji se ne snalazi na stazama 3 i 4 koje su puno „teže" od prve dvije te u igru ulazi Saša. Leonardo tek u zadnjem setu malo posustaje i prepušta Gabrijelu epitet najboljeg igrača na utakmici. Saša jako loše u pune i tek u zadnjem čišćenju počinje igrati što je bilo dovoljno tek za jedan set te počasni poen odlazi gostima iz Siska koji se ovim porazom nažalost opraštaju od ovog ranga natjecanja.
Preostaje nam još samo gostovanje u Koprivnici idući vikend protiv prvaka, ekipe Podravke. Utakmica bez značaja za poredak na tablici, ali ipak ćemo pokušati odigrati što je bolje moguće kako bi se dostojno oprostili od najuspješnije sezone u povijesti kluba. Da nije bilo kiksa u finalu Kup natjecanja, mogli smo sezonu produžiti na travanj, ali ovako službena sezona prestaje odigravanjem posljednje utakmice u 2.HKLS" – poručuje Luko Del Ponte.

kutina zanatlijask 01 1