zsu2018 mZajednica sportskih udruga Grada Popovače održala je redovnu godišnju skupštinu.


Predsjednik Zajednice Željko Kasik istaknuo je kako su aktivnosti i tijekom 2017. godine bile usmjerene na poticanje i promociju sporta, provedbu sportskih aktivnosti za djecu i mladež, stvaranje uvjeta za provedbu sportskih priredbi, sustava domaćih i međunarodnih natjecanja, te općom i posebnom zdravstvenom zaštitom sportaša. Posebna pažnja posvećivala se i skrbi o sportskim objektima od značaja za sport na području Grada Popovača, bavljenje sportsko- rekreacijskim aktivnostima građana i braniteljske populacije, kao i drugim sportskim aktivnostima koje su u funkciji unapređenja i čuvanje zdravlja te podizanje psiho-fizičkih sposobnosti građana.
„Najviše financijskih sredstava zahtijeva nam osiguranje sredstava za redovno takmičenje klubovima na osnovu utvrđenih kriterija. Od naših 20 sportskih udruga takmičenja, odnosno aktivnosti , odvijaju se bez prekida, tijekom cijele godine. Pored toga Zajednica organizira i niz manifestacija povodom Dana Grada Popovače, Kup nogometnih klubova s područja grada, turnir u mini rukometu 12 ekipa iz tri Županije, turnir prstića u nogometu s područja četiri Županije, turnir braniteljskih udruga i gradskog Vijeća. Prošle godine smo bili domaćini braniteljskih igara dragovoljaca i veterana SMŽ, naše dvije ribolovne udruge organizirale su takmičenje u lovu ribe na plovak u četiri kategorije, po prvi puta organiziran je i prvi spin cup , domaćin ŠRD"SOM" , s najboljim takmičarima u toj kategoriji iz cijele Hrvatske. Održan je i tradicionalni turnir parova u tenisu, u organizaciji Udruge maratonaca „HEROJI NE UMIRU" SMŽ maraton Osekovo- G. Gračenica, u svim kategorijama. Tradicionalno pomažemo manifestaciju 'Susreti na rijeci Lonji'"- podsjetio je Kasik te dodao da se sportske aktivnosti djece i mladeži provode isključivo kroz nogomet, rukomet i kickboxing.
U okviru Izvješća o radu u 2017. godini istaknuta je priprema dokumentacije za projekt uređenja tribina na Športskom parku Moslavac u Popovači kao i izgradnju igrališta u Voloderu što je zastalo zbog rješavanjapravno- imovinskih odnosa. Iz Zajednice su poručili da je NK Dinamo Osekovo u smislu uređenja igrališta i tribina napravio najviše. „Za ŠRK Moslavac kupljeni su laptop i printer za potrebe vođenja zapisnika utakmica, a za Kuglački klub Ciglenica ormari i drugi namještaj za potrebe držanja opreme, budući da su i oni uvijek gosti u Kutini i Novskoj. „Ovdje još moram spomenuti da su sredstvima namijenjenima za kapitalna ulaganja u ZSU, kupljena i dva traktora- kosilice za nogometne klubove Voloder i Osekovo te velika flakserica za ŠRD SOM Popovača radi održavanja bolničkog jezera"- izvijestio je predsjednik Zajednice te napomenuo da je nekoliko sportskih udruga na ovom području prošle godine obilježilo značajne obljetnice- SRD "SOM" Popovača 60, a NK "MOSLAVINA" Donja Gračenica 50 godina djelovanja. Ovom oprilikom Kasik je predstavio i kratki osvrt na rad svih udruga članica Zajednice u 2017. godini.
Pozdravljajući okupljene na Skupštini gradonačelnik Josip Mišković osvrnuo se na izraženi problem manjka nogometnih trenera te izrazio spremnost Grada da preko Zajednice osigura financijska sredstva za školovanje po jednog kandidata iz svakog kluba s ovog područja.
Pored ostalih gostiju, Skupštinu su pozdravili i predsjednik Zajednice sportskih udruga SMŽ Josip Šimunović, predsjednik Nogometnog saveza SMŽ Davor Ivić, glavni tajnik NS SMŽ Damir Nogić te predsjednik Nogometnog središta Kutina Mirko Letić.