Početna Vijesti Aktivnosti udruga Sport Udruga „Heroji ne umiru“ sudjelovala na 4. polumaratonu "Putevima Sibinjskih žrtava"

Najave

Udruga „Heroji ne umiru“ sudjelovala na 4. polumaratonu "Putevima Sibinjskih žrtava"
Utorak, 20 Veljača 2018 11:33

heroji ne umiru 4 mU povodu Dana Općine Sibinj i 83. obljetnice sjećanje na Sibinjske žrtve - "Brace" iz Slavonskog Broda organizirali su 4. polumaraton "Putevima Sibinjskih žrtava".


„Stazu u dužini 21 kilometara od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinka pa do Sibinja trčalo je 30-tak maratonaca iz Gornje Gračenice, Slavonskog Broda, Velike Kopanice, Osijeka, Našica i Slatine. U Sibinju su se maratoncima pridružila i djeca iz Osnovne škole u Sibinju, da bi na ciljno odredište pored spomenika sibinjskim žrtvama u Sibinju došla impozantna skupina od preko 150 sudionika. Na taj način, zaljubljenici u trčanje podsjetili su se na osmoricu stradalih nevinih Hrvata stanovnika Odvoraca, u veljači 1935. godine, mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije pune 83 godine. Organizatori su se posebno zahvalili članovima udruge maratonaca Sisačko - moslavačke županije "Heroji ne umiru" - Igoru Vukoviću, Kruni Šnjuru, Božidaru Turkalju, Daliboru Turkalju i Stjepanu Žaniću na dolasku znajući da sudjeluju isključivo na obilježavanjima događaja iz Domovinskog rata diljem Republike Hrvatske te izuzetno cijene što je ovaj polumaraton "Putevima Sibinjskim žrtvama" jedini događaj memorijalnog karaktera na kojem sudjeluju, a da nije povezan s Domovinskim ratom" – poručili su iz udruge 'Heroji ne umiru'.

(Foto: www.sokacki-portal.com)

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.