nk naftaplin 1 mNogometni klub 'Naftaplin' iz Strušca održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se raspravile aktualne teme vezane za djelovanje kluba i suradnju sa sportskim organizacijama na razini Grada Popovače, Nogometnog saveza Kutine, ali i šire.


„U izvješću je naglašen vrlo dobar uspjeh kluba u 3. ŽNL KT gdje se ove sezone NK 'Naftaplin' bori za prvo mjesto, dok je u sezoni 2016./2017. osvojeno 4. mjesto od ukupno 13 ekipa. Mnogo je otežavajućih okolnosti utjecalo da se ne ostvare i bolji rezultati, prvenstveno odlazak igrača u inozemstvo, terenski rad većine prvotimaca, zastarjela oprema za treninge...
Nadalje, vodeći ljudi kluba istaknuli su gorući problem nedostatka mladeži koji bi u narednim godinama trebali naslijediti starije igrače. Mladih ima, ali vlada velika nezainteresiranost za nogomet, što nije problem samo u Strušcu, nego i u većini okolnih mjesta.
U narednoj, 2018.godini, klub planira i dalje organizirati utakmice na zavidnoj razini, koja možda i nadilazi rang natjecanja u kojem se klub natječe. Osim aktivnosti usmjerenih na redovna natjecanja (3. ŽNL, Hrvatski kup) ove godine u planu je i održavanje tradicionalnog memorijalnog turnira, ali i organizacija proslave 50 godina djelovanja kluba. Naime, NK Naftaplin osnovan je davne 1968.godine.
Financijsko stanje u klubu je teško, ali uz vrlo dobru organizaciju i trud članova kluba svi problemi se rješavaju u hodu. Vodstvo kluba srdačno se ovom prilikom zahvalilo svima koji klub pomažu financijski ili na bilo koji drugi način" – poručili su tajnik Ivan Carek, blagajnik Sven Dovranić i trener Dražen Bertina.
Skupštini su nazočili i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković sa svojim zamjenikom Ivanom Križanićem, predsjednik ZSU grada Popovače Željko Kasik , glavni tajnik NS SMŽ Damir Nogić, predsjednik NS Kutina Mirko Letić, tajnik NS Kutina Vitas Sokol, disciplinski sudac 3. ŽNL KT Željko Trdišević i predsjednik zbora sudaca NS Kutina Ivan Valešić.