sru stuka mPredstavljajući osvrt na rad Udruge u protekloj godini, Upravni odbor ŠRU Štuka Osekovo istaknuo je kako je udruga po prvi put bila domaćin natjecanja uz Dan Grada.

Natjecateljska ekipa uspješno se natjecala u šest kola županijske lige, a članovi su sudjelovali i u nekoliko prijateljskih natjecanja na sisačko- moslavačkom području. „Uz podršku Sisačko- moslavačke županije i Grada Popovače naša je udruga uspješno organizirala tradicionalnu manifestaciju Susrete na rijeci Lonji u sklopu kojih i memorijal Matas- Haić- Balog sa 10 ekipa u lovu ribe na plovak. Program priredbe obuhvatio je i niz drugih sadržaja kao što su fišijada te natjecanje u tradicijskim igrama. Uoči održavanja Susreta, dobili smo i Rješenje o legalizaciji naše Ribičke kuće na Prevalovu što smo odradili uz pomoć Grada Popovače. Okoliš oko kuće kontinuirano smo održavali kroz nekoliko radnih akcija “- istaknuo je predsjednik Marijan Lončarević te dodao kako je udruga protekle godine značajna sredstva uložila u natjecateljsku opremu te se nadaju kvalitetnim rezultatima u ovoj sezoni županijske lige.

Među ostalim aktivnostima predviđenima Planom rada za ovu godinu, članovi Športsko- ribolovne udruge 'Štuka' planiraju i uređenje i održavanje ribolovnih jezera Gaj te izgradnju klupa i drvene sjenice na tom prostoru.

Ovogodišnjoj skupštini ŠRU Štuka Osekovo nazočili su, pored ostalih gostiju, zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić, predsjednik Gradskog vijeća i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače Ivica Keser, predstavnica Turističke zajednice Ivana Marušić te predstavnik Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak. Zahvaljujući članovima udruge na angažmanu, naglasili su aktualni početak realizacije projekta izgradnje Ulaza u Park prirode u Osekovu koji će značajno unaprijediti razvoj turističke ponude Grada Popovače, a što dakako stvara pretpostavke da ŠRU Štuka ovdje bude aktivno uključena sa svojim sadržajima.