obljetnica snk moslavina mŠportski nogometni klub 'Moslavina' Donja Gračenica obilježio je 60. obljetnicu svoga djelovanja.


Na, tim povodom organiziranoj svečanoj sjednici, tajnik Kluba Robert Starčić podsjetio je na najznačajnije trenutke bogate povijesti Kluba čiji je osnutak bio davne 1954. godine, a već dvije godine kasnije organizirali su prvi nogometni turnir u mjestu, koji je ujedno i preteča današnjeg memorijalnog turnira Golubić-Bahlen-Zorko.
ŠNK 'Moslavina' je i službeno registriran 1957. te iste godine započinje i sa sudjelovanjem na službenim prvenstvima. „S ponosom možemo istaknuti da Klub tijekom svoje 60-godišnje povijesti nikada nije mijenjao ime. Kratko vrijeme prestao je s radom, no 1965. registriran je ponovno te je uređeno nogometno igralište na istom mjestu gdje se ono i danas nalazi. Tijekom 1970.-ih godina uređuju se svlačionice, ograda oko igrališta i bunar za vodu. Vrlo teške godine za klub su 1979. do 1981. kada su smrtno stradala dva igrača kluba, Drago Golubić i Vlado Banlen u čiju čast je i iniciran naš memorijalni turnir. Tijekom 1980.-ih godina nastavlja se s uređenjem igrališta, a za vrijeme Domovinskog rata i u ŠNK Moslavina nogomet je pao u drugi plan da bi 1997. godine Klub doživio svoje najveće uspjehe kada je nekoliko sezona bio prvak i to pod vodstvom Josipa Golubića"- naglasio je među ostalim tajnik te podsjetio na sve one koji su do sada vodili Klub, na igrače kao i sve ostale članove koji su svojim radom i zalaganjem podržavali ŠNK 'Moslavina'. Zabilježeno je to i u bogatoj monografiji autora Mate Šuleka koju je Klub izdao u okviru obilježavanja 50. godina djelovanja.
Igralište donjogračanskog nogometnog kluba se ponovno sanira 2000.-ih godina, a zahvaljujući vrlo dobroj suradnji s lokalnim DVD-om uređuje se i pristupni put, sanitarni čvor, nadstrešnica i ostali potrebni sadržaji. Tijekom 2016. godine Klub je uspješno prebrodio još jednu krizu, a danas se može ponositi stabilnošću te postiže solidne rezultate u III. ŽNL NS Kutina. Iz Kluba naglašavaju kako njihovu okosnicu čine ljudi iz Donje Gračenice, a danas u svojim redovima imaju i tri 16- godišnjaka koji su već članovi prve jedanaestorice. ŠNK 'Moslavina' posljednje dvije godine uspješno vodi Danijel Starčić sa svojom ekipom, a koji je u prigodi svečanog obilježavanja ove jubilarne obljetnice uručio plakete i zahvalnice članovima i uzvanicima. Pored brojnih ostalih gostiju, na svečanoj su sjednici ŠNK 'Moslavini' rođendansku čestitku izrazili gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Zajednice športskih udruga Željko Kasik.
Program proslave 60. godišnjice ŠNK 'Moslavina' Donja Gračenica obuhvatio je i revijalnu utakmicu te vrtnu zabavu.