udruga dijabeticara m'Članovi Udruge dijabetičara Grada Popovače protekle su godine uspjeli obići sva naselja na području Grada Popovače vršeći akcije mjerenja krvnog tlaka i kontrole razine šećera u krvi'- istaknuto je u okviru predstavljanja Izvješća o radu Udruge na ovogodišnjoj skupštini.


Predsjednik Udruge Renato Beronić podsjetio je kako je Udruga aktivno sudjelovala i na zajedničkim akcijama povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u travnju odnosno Svjetskog dana dijabetesa u studenom prošle godine. „Organizirali smo i dva stručna predavanja koja su održali dr. Starčević i dr. Vujić, a u studenom smo pripremili i druženje članova uz domjenak i glazbu. Nastavljena je suradnja sa udrugama dijabetičara u Ivanić Gradu i Garešnici, a naša je predstavnica sudjelovala i na skupštini Dijabetičkog saveza Hrvatske u Zagrebu. Budući da smo nakon izborne skupštine imali porezni nadzor poslovanja Udruge za prethodne dvije godine što je stopiralo sve aktivnosti do okončanja postupka te u značajnoj mjeri utjecalo na dinamiku rada udruge, možemo zaključiti kako je Udruga dijabetičara Grada Popovače u konačnici ipak uspješno realizirala svoj Plan za 2016. godinu"- naglasio je Beronić dodajući kako u okviru ovog nadzora nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu udruge te je ono ocijenjeno urednim.
Ovogodišnja skupština bila je prigoda da se dugogodišnjem predsjedniku popovačkih dijabetičara Vladi Tušeku uruči zahvalnica za marljivi rad i uspješno vođenje udruge u razdoblju od 2005.- 2015. godine.
Čestitke na svim zalaganjima i angažmanu članovima Udruge dijabetičara u ime Grada Popovače uputio je gradonačelnik Josip Mišković.