zsu 1 mZajednica sportskih udruga Grada Popovače održala je godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik iste Željko Kasik podnio izvješće o radu za 2016. te plan rada za 2017. godinu.

„Takmičenja, odnosno aktivnosti 18 udruga koje su uključene u sportsku zajednicu Grada Popovače odvijaju se bez prekida tijekom cijele godine. Osim što sve te aktivnosti Zajednica prati, ona i organizira niz manifestacija tijekom godine, odnosno surađuje u organizaciji s Turističkom zajednicom i Gradom. Također, brinemo o svim sportskim objektima koji su od značaja za sport na području Grada koliko god nam to financijske mogućnosti dopuštaju te potičemo i zalažemo se za one kapitalne investicije koje su nužne za pojedino područje. Tijekom 2017. godine Zajednica će svoje aktivnost i djelovanja usmjeriti na poticanje i promicanje sporta, provođenje sportskih aktivnosti za djecu i mladež, stvaranje uvjeta za provođenje sportskih priredbi, sustava domaćih i međunarodnih natjecanja te opću i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša, skrb o sportskim objektima od značaja za sport u Gradu Popovača, obrazovanje i stručno usavršavanje sportskih djelatnika u sportu, bavljenje sportsko-rekreacijskim aktivnostima građana i braniteljske populacije, kao i drugih sportskih aktivnosti koje su u funkciji unapređivanja i čuvanja zdravlja i podizanje psiho-fizičkih sposobnosti građana. Sve ove aktivnosti Zajednica će provoditi putem programa rada i programskih ciljeva" – poručio je predsjednik Zajednice Kasik ujedno se i zahvalivši svima na korektnoj suradnji sa željom da se ista nastavi i u budućnosti.
Uz zamjenika gradonačelnika i predsjednicu Gradskog vijeća Grada Popovače rad skupštine su podržali i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije s tajnikom, predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije s glavnim tajnikom, predsjednik Nogometnog središta Kutina s tajnikom, predstavnici sportskih udruga članica Zajednice te ostali gosti.