skupstina snk voloder 3 mNa, u subotu, održanoj izbornoj skupštini NŠK 'Voloder' predsjednik kluba, ali i treneri pojedinih kategorija naglasili su vrlo dobre rezultate u protekloj godini.

„Planove koje smo si zacrtali na prošlogodišnjoj skupštini nažalost nismo uspjeli u cijelosti ostvariti. Najviše smo radili na odgoju mladih, na radu i ispravnom usmjeravanju naše djece, jer oni su naša budućnost. Bilo je uspona i padova u takmičarskom dijelu, naročito u seniorskom uzrastu. Sezonu 2015./2016. smo se uspjeli izvući i to kroz iglene uši, a tada smo pronašli novog trenera te krenuli s dovođenjem novih igrača. Pripreme smo dobro odradili, a rezultat se vidio u jesenskom dijelu natjecanja. Trenutno smo na 4. mjestu 1.ŽNL, s osvojenih 29 bodova. Očekuju nas teški trenuci, što zbog uvjeta u kojima radimo, što zbog odlaska igrača na rad u inozemstvo, što zbog stava da se igrači ne plaćaju. Mlađe kategorije izvrsno su završile sezonu 2015./2016., a kod juniora se u jesenskom dijelu desila smjena generacija, gdje je otišlo puno igrača u seniore, a pomlađeni juniori zauzeli su sredinu tablice. Limači su konstantno odlični, a u stopu ih prate pioniri. Imali smo nesreću da su nas treneri i pionira i juniora ostavili, ali u sportu je to tako. Još se puno toga događalo u klubu i oko njega. Mnogo rada, napora i truda, ali sve to nije teško kada imamo zajedništvo koje nas drži na okupu. Imamo puno zajedničkih ciljeva od kojih je glavni usmjeriti mlade ispravno i napraviti dobre ljude od njih, kako bi nas imao tko naslijediti s istim ciljevima. Pohvalio bih rad trenera te upravu kluba koja je uvijek na raspolaganju i čast mi je biti na čelu našeg kluba. Svaka bi riječ hvale bila suvišna i ne bi bila dovoljno za pohvalu igračima svih uzrasta koji su uvijek spremni dati sve od sebe u svakom pogledu. Pohvalio bih i našu publiku koja nas prati i na gostujućim i na domaćim utakmicama i bodri naše igrače u svim uzrastima. Na kraju bih se zahvalio svim sponzorima i onima koji su na bilo koji način pomogli da uopće postojimo u ovako teškim vremenima" – izjavio je predsjednik kluba Zdravko Bartolić, naglasivši koliko njegov klub željno iščekuje novo igralište, kao i kvalitetne uvjete za rad. Treneri su podnijeli izvješća za svaku pojedinu kategoriju te je svaka pohvaljena, što zbog dobrih rezultata, što zbog kvalitetnog rada.

Izborna komisija zaprimila je samo jednu kandidaturu za novo rukovodstvo kluba, koja je jednoglasno i prihvaćena. Za predsjednika je izabran Zdravko Bartolić, dopredsjednika Ante Bešker, tajnika Ivica Petrović, blagajnika Ivica Iličić, dok su članovi izvršnog odbora Marko Turina, Željko Barber i Željko Pačarek. Za članove nadzornog odbora izabrani su Dario Dajčar, Marko Miša i Pero Bešker.

Klubu su na uspjehu i dobrom radu čestitali predsjednik ZSU Grada Popovače Željko Kasik, predsjednik Nogometnog središta Kutina Mirko Letić, predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić te gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, koji se zahvalio klubu na trudu i promoviranju ovog sporta, kao i na sudjelovanju na gradskim manifestacijama. Također, osvrnuo se i na sanaciju i izgradnju novog igrališta NŠK Voloder, gdje je napomenuo da se puno vremena izgubilo na rješavanje pravno-imovinskih odnosa, no i to je riješeno te je u postupku ishođenje lokacijske i građevinske dozvole nakon čega će uskoro krenuti i radovi,dok se njihov završetak očekuje u jesen.