Skupstina SNK Ekonomic 1 mNa godišnjoj skupštini ŠNK 'Ekonomik' izvješće o radu za 2016. godinu podnio je predsjednik kluba, koji nije najzadovoljniji stanjem u istom.

„Izvršni odbor prošle je godine imao 10 sastanaka na kojima se rješavala problematika kluba, ali nisam u potpunosti zadovoljan radom ponekih članova. Imam osjećaj kao da su se prepustili pesimizmu, a smatram da uz dobru volju i određeni plan klub može funkcionirati bolje nego što je do sad. Odigrano je 24 prvenstvenih utakmica, devet prijateljskih te četiri KUP utakmice. Također, organizirali smo memorijalni turnir, kao što smo i sudjelovali na turnirima u Velikoj Ludini, Popovači i Strušcu. Radili smo i na održavanju terena za igru, kao i uređivali okoliš te je na prostorijama svlačionica promijenjena dotrajala stolarija, zahvaljujući urgenciji MO Donja Vlahinička i sredstvima Grada Popovače. Uspjeli smo malo obnoviti opremu pa je tako kupljeno 20 pari štucni i jedne golmanske rukavice"– objasnio je predsjednik kluba Željko Pšeničnjak. Što se tiče rezultata, ŠNK 'Ekonomik' je proljetni dio sezone započeo na 7. mjestu, a sezonu je završio na 11. mjestu. Razlog lošeg rezultata ponajviše je odlazak velikog broja igrača u inozemstvo, a i neki su prestali s igranjem. „Većina utakmica odigrana je s devet igrača, kojima je vodstvo kluba posebno zahvalno. Nadam se da ćemo dovođenjem novih igrača te redovitim treniranjem nadoknaditi mjesta na kojima smo oslabljeni te napokon stvoriti ekipu koja će se boriti za sam vrh tablice, jer smatram da uz rad na kondicijskoj spremi i uz bolji kolektivni duh momčad za dobar rezultat imamo"- poručuje Pšeničnjak.
Spominjući kako je prve nogometne korake napravio upravo u ŠNK 'Ekonomik', gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković iskazao je podršku radu ovog kluba te njegovu vodstvu poželio više uspjeha u budućnosti. Osim njega rad skupštine podržali su i predsjednik MO Donja Vlahinička Željko Kasik, predsjednica SNK Moslavac Popovača Nataša Tutić, kao i predsjednik Nogometnog saveza Grada Kutine Mirko Letić te ostali.