nk sloga m„Početak 2016. godine dočekali smo na 6. mjestu 3. ŽNL nadajući se kako možemo biti ugodno iznenađenje lige za nastavak proljetnog dijela sezone, no u tom trenutku odlaze nam petorica standardnih igrača i trener što je nemoguće nadoknaditi u smislu kvalitete rezultata"- podsjetio je Upravni odbor ŠNK Sloga iz Potoka predstavljajući izvješće o radu za 2016. na ovogodišnjoj skupštini Kluba.


Iako nisu propustili niti jednu utakmicu u proljetnom dijelu, odlazak igrača i trenera odrazio se na rezultat pa ŠNK Sloga osvaja 9. mjesto na tablici. U jesenski dio prvenstva Klub je ušao sa dovoljnim brojem registriranih igrača, a trenutno ih je 29. Vođenje ekipe je preuzeo Ivan Birač te je Klub ostvario nekoliko značajnih pobjeda, no uslijedilo je kažnjavanje nekoliko igrača, potom ozlijede i bolesti što je ponovno rezultiralo porazima i 10. mjestom. „Uz sve navedeno veseli činjenica da smo 5. po broju primljenih pogodaka, no istovremeno zabrinjava to da su samo dvije ekipe postigle manje pogodaka od Sloge što svakako treba popraviti kako bi ostvarili glavni cilj u nastavku prvenstva, a to je sredina tablice"- naglasio je predsjednik Darko Dečman te napomenuo da Klub redovito brine o igralištu, prostorijama Kluba te okolišu.
Pored ostalih realiziranih aktivnosti istaknuta je i uspješna organizacija malonogometnog turnira 'Medić- Bolčević- Marković' u kolovozu prošle godine, kao i sudjelovanje u pripremi bogatog programa tradicionalnih Marijanskih susreta povodom blagdana Velike Gospe. Uz pomoć Zajednice sportskih udruga Klub je nabavio pet novih tuševa koji su postavljeni u svlačionici, a dovedena je i rasvjeta na teren kako bi se osigurali uvjeti za trening i u večernjim satima. Za dvojicu svojih igrača ŠNK Sloga Potok osigurao je pohađanje tečaja za voditelja nogometa C.
Kada je riječ o planovima rada za 2017. godinu, Klub odustaje od Kup natjecanja za sezonu 2017./2018., budući da, kako obrazlažu, nisu u mogućnosti niti financijski, niti igrački to odraditi na potrebnom nivou. Jedan od osnovnih ciljeva ŠNK Sloga jest za bavljenje nogometom zainteresirati što više mladih, a govoreći o kapitalnim investicijama istaknuta je potreba izmjene stolarije na svlačionici te prekrivanje spremišta. Klub je također izrazio želju da na korištenje dobije dodatnu prostoriju na katu svlačionice.
Skupštinu ŠNK Sloga među ostalim su gostima pozdravili predstavnica Turističke zajednice Ivana Marušić, predstavnik gradske Zajednice športskih udruga Zlatko Medaković te predsjednik VMO Potok Branko Gregurek.